Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GLUMAČKA VETERANKA

Eileen Ryan preminula u 95. godini: Umrla majka Oskarovca Seana Penna

Pokojnu glumicu Eileen Ryan dijelilo je samo šest dana od njezinog 95. rođendana

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 11.10.2022. u 22:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U 95. godini života preminula je američka glumica Eileen Ryan, poznata i kao majka poznatog Oskarovca Seana Penna. U izjavi glasnogovornika obitelji se doznalo kako je umrla u svom domu te se više detalja o njezinoj smrti ne zna, piše CNN.

Nažalost, u trenutku smrti samo je šest dana dijelilo od 95. rođendana.

Podsjećamo kako je ova glumačka veteranka glumila u više od 60 televizijskih emisija i filmova tijekom svoje dugogodišnje karijere. U svojoj zavidnoj diskografiji glumila je u nekim, za nju neuobičajenim žanrovima, ali i vrlo hvaljenim filmskim naslovima poput: 'Eight Legged Freaks', 'Feast', 'Magnolia' i 'I am Sam'.

Ipak, nisu samo filmovi na njezinom stvaralačkom popisu već i televizijski nastupi kao što su u: 'The Twilight Zone', 'E.R.', 'Ally McBeal' i 'NYPD Blue'.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Rođena je kao Eileen Annucci te svoju bračnu sreću pronašla u prvom braku s pokojnim redateljem Leom Pennom. Upoznali su se na probama za 'The Iceman Cometh' u New Yorku 1957. godine, a već iduće godine stali su pred oltar. Zajedno su se uselili svega tjedan dana nakon upoznavanja, a već 1958. godine su stali pred oltar. Njihov brak trajao je točno 40 godina i okončan je smrću pokojnog Seana Penna.

Podsjećamo kako Ryan s pokojnim suprugom dobila sinove Seana Penna, pjevača Michaela Penna te pokojnog glumca Chrisa Penna. Michael je pjevao hit singl 'No Myth' krajem osamdesetih godina, dok se Chris pojavio u filmskim klasicima poput 'Reservoir Dogs' i 'True Romance'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
okružila se sličicama

Vatrena navijačica: Gola Rihanna dala podršku Brazilu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba