Ostalo

Elita na Snježnoj kraljici: Nisu je htjeli propustiti ni Milanović, Bandić i Seve

Brojne osobe iz javnog života došle su bodriti skijaše na utrkama Snježne kraljice.

I.L. - HINA
06.01.2015 17:15

Utrku muškog slaloma za Svjetski skijaški kup prati više od 15 tisuća gledatelja, a neki i dalje pristižu. Među njima je bio i premijer Zoran Milanović u društvu zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek i ministra zdravstva Siniše Varge , te brojnih drugih uglednih osoba iz političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i javnog života Hrvatske. Snježnu kraljicu nisu htjeli propustiti ni bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić , a ni najpopularnija hrvatska pjevačica Severina .

Premijer Milanović nije želio davati izjave za medije, a predsjednik Republike Ivo Josipović iako najavljen nije se pojavio do početka utrke.

Uoči početka utrke održana je minuta šutnje za dvojicu američkih skijaša koji su jučer poginuli u lavini u Austriji, američka zastava u ciljnoj ravnini spuštena je na pola koplja, a američki skijaši oko ruku nosili su crne trake u znak žalosti.

Utrka muškog slaloma prenosi se u okviru Eurovizije u 25 zemalja, te na Eurosportu Europa i Azija.

Utrku prati 538 akreditiranih novinara i fotoreportera od kojih 203 strana.

Gledatelji zdušno bodre sve skijaše, a najviše naravno Hrvatske, među kojima posebice, najboljeg hrvatskog slalomaša Ivicu Kostelića .