Ostalo

Ella Dvornik objavila škakljivu fotografiju pa progovorila o diskriminaciji

Influencerica Ella Dvornik-Pearce pokrenula je raspravu na društvenim mrežama te progovorila o muško-ženskim odnosima, ravnopravnosti i diskriminaciji

T.M.
14.03.2022 17:30

Influencerica Ella Dvornik-Pearce jedna je od onih žena koja se itekako bori protiv diskriminacije tena društvenim mrežama često ističe koliko je bitna borba za ravnopravnost spolova. Velika joj je želja da žene i muškarci budu jednako prisutni u svim područjima javnog i privatnog života, ali naravno, i da imaju jednak status i jednake mogućnosti.

"Dan žena je prošao, ali ja sam se htjela ovih nekolikodana posvetiti nekim stereotipimai zamjerkama koje se vežu uz žene. Žene i pranje rublja, žene i pranje kuhinje, žene i njihove bradavice. S druge strane, sve ove fotografijene bi jednako odjeknule da je umjesto mene bio muškarac", započela je Ella svoju objavu na društvenim mrežama.

Ispod poduže objave Ella je objavila fotografiju na kojoj pozira u majici bez grudnjaka te jasno istaknula bradavice. Kako je i napomenula u objavi - nije joj jasno zašto su ženske bradavice provokativne dok muške bradavice dolaze 'pod normalno'.

"Niti bi bilo bitno rublje, niti bi mu itko zamjerao, a kamoli neoprano posuđe ili grudi koje mu se vide kroz majicu. Ipak, ono najžalosnije u svemu je što ove zamjerke uglavnom imaju druge žene prema ženama.Na panelu za#elleactivebilo je smnom mnogo snažnih žena koje su poslale divne poruke. Kada je krenuo panel i kada smo počele iznositi probleme i nesigurnosti s kojima se susrećemo, osvijestila sam činjenicu koliko nas je društvo odgojilo da osuđujemo jedna drugu za stvari koje bi svaki čovjek bez obzira na rod trebao radit", napisala je Ella pa nastavila:

"Naše bradavice su provokativne, a muške nisu, ako je rublje prljavo i mi smo, a ne oni, ako posuđe nije oprano, žena ga nije oprala, a ne njen suprug.A ako suprug čuva djecu dok mi radimo, on je tako brižan i blago nama. Drage moje žene, nismo tu da jedna drugu srušimo, već da se uzdižemo. Ljudi smo, imamo prljavi veš i imamo prljavo suđe. Neki ga uslikaju, a neki ne. Vaša prljava kuća ne ugrožava nikoga. Dok god tuđe odluke ne ugrožavaju vašživot na nekakav način, podržite ih. Žene su divne, kreativne, vrijedne. I muškarci to vide u nama. Zašto to mi nekada ne vidimo?", zaključila je influencerica.