Ostalo

Elon Musk prošle godine u tajnosti dobio blizance s kolegicom

Milijarder Elon Musk dobio je u tajnosti prošle godine blizance s izvršnom direktoricom njegovog startupa za umjetnu inteligenciju Neuralink

HINA
07.07.2022 09:33

Izvršni direktor Tesla Inc Elon Musk i Shivon Zilis, izvršna direktorica Muskova startupa za umjetnu inteligenciju Neuralink,dobili su blizance u studenome 2021., objavio je Business Insider u srijedu. U travnju su Musk i Zilis podnijeli zahtjev za promjenomimena blizanaca tako da "imaju očevo prezime" i sadrže majčino prezime kao dio srednjeg imena, pišeu izvješću u kojemu se citirajusudskispisi.

Teksaški sudu svibnju je odobrio njihov zahtjev, dodaje se u izvješću. Zilis, 36, identificirana je na svom LinkedIn profilu kao direktorica operacija i posebnih projekata u Neuralinku, čiji je suosnivač i predsjednik 51-godišnji Musk.Počela je raditi u tvrtki u svibnju 2017., isti mjeseckada je imenovana direktoricom projektaumjetne inteligencije u Tesli, gdje je radila do 2019. godine.

Također ječlanica uprave u istraživačkoj tvrtki za umjetnu inteligenciju OpenAI, kojojje suosnivač Musk, prema njezinuprofilu na LinkedInu. Vijest o dolasku blizanaca povećava Muskov ukupni broj djece na devetero. Musk ima dvoje djece s kanadskom pjevačicom Grimes, a ostalih petero djece s bivšom suprugom, kanadskom spisateljicom Justine Wilson. Musk i Grimes dobili su svoje drugo dijete putem surogat majkeu prosincu. Milijarder je rekao da su on i Grimes "polurazdvojeni", prema izvješću Page Six u rujnu prošle godine.