Play ponuda
Play ponuda
opasne aneurizme

Emilia Clarke podijelila dosad neviđene fotografije iz perioda kada joj je život bio u opasnosti

Emilia Clarke, zvijezda serije 'Igra prijestolja', podijelila je u showu 'CBS Sunday Morning' dosad neviđene fotografije nakon operacija

Image
Foto: www.profimedia.hr
Tabloid.hr/ 9.4.2019. u 10:12
Play ponuda

Emilia Clarke je u showu 'CBS Sunday Morning' podijelila dosad neviđene fotogafije tijekom oporavka od aneurizme mozga iz 2011., kada je imala 24 godine.

Zvijezda 'Igre prijestolja' nedavno je otkrila da je preživjela dvije aneurizme. a druga ju je gotovo ubila. Kasnije je otkrila da je za mozak opasno ako samo na minutu ostane bez krvi, što se njoj tada dogodilo.

>> Zvijezda 'Igre prijestolja' progovorila o teškoj bolesti: 'Morali su mi otvarati lubanju, nisam se mogla sjetiti kako se zovem' 

Emilia je u nedjelju progovorila o operacijama i gledateljima pokazala fotografije iz tog razdoblja. 

To je stanje imalo utjecaja na njezino fizičko zdravlje, ali i na psihičko. "Prvi put je bilo teško, a drugi put mi je bilo puno teže ostati optimistična. Preživljavala sam iz dana u dan. Prošla sam period u kojem sam bila... Loše, najblaže rečeno", otkrila je glumica.

"Liječnici su gledali u moj mozak i komentirali da može stradati moja koncentracija ili periferni vid. Ja sam se šalila da je stradao moj ukus za muškarce. Dulje vrijeme bojala sam se da ću izgubiti glumačku sposobnost. To mi je bila paranoja", dodala je Emilia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Dotakla se i povratka na snimanje hit serije nakon što je gotovo umrla. Budući da je morala glumiti "opasan lik koji hoda kroz vatru", nije se mogla baviti vlastitom smrtnošću.

Glumica je prvo puknuće aneurizme doživjela 2011., po završetku snimanja prve sezone 'Igre prijestolja'. Bila je u teretani i počela osjećati glavobolju. S obzirom da joj je bilo sve lošije, otišla je u bolnicu gdje su joj liječnici dijagnosticirali opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak. Inače, trećina pacijenata umre ubrzo nakon što ga doživi.

"U najgorim trenucima nadala sam se da će mi netko isključiti aparate i da će me pustiti da umrem. Moj život, san na kojem sam gradila život, sve se temeljilo na komunikaciji. Bez nje bila bih izgubljena", rekla je Emilia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'

Glumici je ubrzo dijagnosticirana druga aneurizma, za koju su joj liječnici rekli da bi mogla puknuti u svakom trenutku. Nakon nekoliko mjeseci ona se udvostručila, ali savjetovana joj je operacija prije nego što se pojave komplikacije.

Operacija nije uspjela iako je trebao biti izveden jednostavni zahvat pa ju je morala ponoviti kako bi uopće preživjela. Tada je Emilia u bolnici provela još mjesec dana, a otkrila je da bi na trenutke gubila nadu i doživljavala panične napadaje.

Glumica tvrdi da je te teške trenutke pokušala potisnuti, a odlučila je progovoriti o svojem slučaju sada kada je dobro i zato što je jedna od sretnica koja je preživjela zahvaljujući odličnoj medicinskoj skrbi.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Igra za drugi tim

Bella se odlučila za Team Jacob?

Play ponuda

Više s weba