Ostalo

Emina Jahović o svom režimu prehrane: 'Gladujem. Ne jedem po 48 sati'

"Točno 20 sati bez hrane. Idemo!", napisala Jahović na svom Instagram Storyju i otkrila kako će u tom ritmu nastaviti još 28 sati

L.K.
23.03.2022 15:00

Poduzetnica i pjevačica Emina Jahović poznata je po nevjerojatno vitkoj liniji. Iakoima zavidnu figuru, drastičnom režimu prehrane se priklonila ponajprije zbog održavanja kilaže i čišćenja organizma.

Mnogi su ostali u čudu kada je 40-godišnja Emina Jahović izjavila da zna postiti i po 48 sati. Pjevačica i poduzetnica doslovno po dva cijela dana ne konzumira ništa osim vode.

"Gladujem jednom mjesečno. To radim već neko vrijeme. Ne jedem po 48 sati točno", rekla je Emina, piše Informer .

Na svoje službene profile na popularnim društvenimmrežama, Emina Jahović je objavila screenshot aplikacije koja joj, između ostalog, mjeri vrijeme od posljednjeg obroka.

"Točno 20 sati bez hrane. Idemo!", napisala Jahović na svom Instagram Storyju i otkrila kako ćeu tom ritmu nastaviti još28 sati.

Ovakvi režimi prehrane poznati su pod nazivom intermittent fasting, a najčešće se primjenjuje gladovanje od 16 sati u jednom danu, dok je proces hranjenja sveden na osam sati. Emina je prigrlila stroži oblik ovog režima prehrane.

Zahvaljujući otkriću ovog režima prehrane, japanski biolog Yoshinori Ohsumi je dobio Nobelovu nagradu jer je otkrio kako takav način prehrane pridonosi čišćenju organizma od toksina, što rezultira mladenačkijim izgledom te osobe. Osim toga, ovakva dijeta može pomoći osobama s pojedinim zdravstvenim poteškoćama.

Pročitajte još
Za ovu srpsku ljepoticu kažu da je doktor napravio savršen posao, a sada je predstavila projekt na kojem radi 5 godina