Play ponuda
Play ponuda
pojasnio odluku

Emotivni Harry u prvom istupu nakon odstupanja s dužnosti: 'Zbilja nismo imali izbora'

"Mogu zamisliti čega ste se sve naslušali ili možda čitali u proteklim tjednima. Zato želim da istinu čujete od mene, koliko je s vama mogu podijeliti - ne kao princ ili vojvoda, već kao Harry", rekao je

Image
Foto: Instagram
Tabloid.hr/ 20.1.2020. u 9:36
Play ponuda

U iskrenom govoru na dobrotvornoj večeri organizacije Sentebale princ Harry je otkrio razloge zbog kojih su on i supruga Meghan Markle najavili odstupanje sa službenih dužnosti u britanskoj kraljevskoj obitelji.

"Mogu zamisliti čega ste se sve naslušali ili možda čitali u proteklim tjednima. Zato želim da istinu čujete od mene, koliko je s vama mogu podijeliti - ne kao princ ili vojvoda, već kao Harry, ista osoba koju ste gledali kako odrasta posljednjih 35 godina", rekao je u snimci koja je u međuvremenu objavljena na službenom Instagramu para.

Pojasnio je da je Ujedinjeno Kraljevstvo njegov dom, mjesto koje voli i u kojem je odrastao osjećajući podršku. Dodao je i da su mnogi prihvatili njegovu suprugu Meghan.

"Kada smo se Meghan i ja vjenčali, bili smo uzbuđeni, puni nade i spremni služiti. Zato me jako žalosti što je ovako završilo. Moja odluka da se žena i ja povučemo nije bila lagana. Tome su prethodili mjeseci razgovora i godine izazova i znam da nisam uvijek sve radio kako treba ali što se ovog tiče, zaista nije bilo druge", rekao je Harry.

"Uvijek ću gajiti najdublje poštovanje prema baki, mom vrhovnom zapovjedniku. Nadali smo se da ćemo moći i dalje služiti Kraljici, Commonwealthu i mojim vojnim udruženjima, ali bez javnog novca. To je, nažalost, nemoguće", istaknuo je.

"Želim pojasniti da ne odlazimo, pogotovo ne od vas", dodao je Harry i zahvalio obitelji za potporu koju su mu dali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Medije je nazvao "snažnom silom" i istaknuo da se nada da će jednog dana međusobna podrška biti snažnija jer je to "jače od svih nas".

Podsjetimo, Harry je u intervjuu u listopadu 2019. progovorio o medijskom pritisku s kojim se susreću on i njegova supruga. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
HOT, HOT

Hrvatica bujnog poprsja dokazala gotovo nemoguće: Ovo je jedan od najljepših trenutaka u njeznoj karijeri

Play ponuda

Više s weba