Ostalo

Epilog Megxita: Harry i Meghan ostaju bez titula i moraju vratiti više od 20 milijuna kuna potrošenih na...

U službenoj izjavi Buckinghamske palače stoji da će sve promjene stupiti na snagu od proljeća

Tabloid.hr
20.01.2020 10:14

Buckinghamska palača službeno se oglasila o Megxitu. Naime, u priopćenju stoji da se Harry i Meghan više neće koristiti titulama vojvode i vojvotkinje od Sussexa te da će britanskim poreznim obveznicima vratiti 2,4 milijuna funti (20,9 milijuna kuna) potrošenih na obnovu njihova doma Frogmore Cottage.

"Nakon višemjesečnih razgovora i novijih rasprava, drago mi je što smo zajedno pronašli konstruktivan i koristan put za mog unuka i njegovu obitelj. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji", piše u izjavi kraljice Elizabete II .

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Prepoznajem izazove koji su iskusili pod povećalom javnosti u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim im se zahvaliti na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u Commonwealthu i šire, a posebno sam ponosna na to što je Meghan tako brzo postala dio naše obitelji. Moja obitelj nada se kako će im danas postignuti dogovor omogućiti započinjanje sretnog i mirnog novog života", dodala je kraljica.

U izjavi Buckinghamske palače stoji da su prema novom aranžmanu Harry i Meghan dužni odstupiti s kraljevskih dužnosti te da više neće dobivati javna sredstva za njihovo obavljanje. Sve će promjene stupiti na snagu na proljeće ove godine.

"Iako više ne predstavljaju kraljicu, Sussexi su razjasnili da će u svom daljnjem radu podržavati vrijednosti Njenog Visočanstva", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Harry i Meghan povukli su se s kraljevske dužnosti, žele biti financijski neovisni i više vremena provoditi u Sjevernoj Americi.