Play ponuda
Play ponuda
PEDOFILSKE VEZE S POLITIČARIMA

Epsteinove žrtve o princu Andrewu: 'Sramota za krunu je vidjeti da uživa ikakvu službeno dodijeljenu privilegiju'

Prema riječima jednog od odvjetnika koji brani niz Epsteinovih žrtvi, mnogi bi trebali biti zaprepašteni Andrewovim prijateljstvom s Epsteinom

Image
Foto: Pool Photo via AP
rtl.hr/ 16.9.2022. u 19:00
Play ponuda

Odvjetnici žrtava pokojnog seksualnog predatora i financijera Jeffreyja Epsteina tvrde kako su žrtve ljute zbog javnog pojavljivanja princa Andrewa povodom odavanja počasti kraljici Elizabeti II., ali tu nije kraj. Da stvar bude gora, kralj Charles III. ga je nedavno proglasio vlastitim savjetnikom, piše Guardian.

"Svaki put kad zlostavljači sudjeluju u javnom životu mi kao društvo poručujemo da su zlostavljači važniji od žrtava. Pristojnost i uljudnost su alati kojima se žrtve ušutkava i kojima se zlostavljačima omogućuje da ostanu u javnoj sferi bez ikakvih posljedica", pojasnila je pravnica Susan Crumiller.

Prema riječima odvjetnice Mariann Wang, koja brani nekolicinu Epsteinovih žrtava, izjavila je: "Ako se uzme u obzir njegovo prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom, više nego sramota vidjeti Andrewa kako uživa bilo kakvu službeno dodijeljenu privilegiju".

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Kao branitelj drugih Epsteinovih žrtvi, odvjetnik Spencer T. Kevin je prenio riječi svojih klijenata koji su "zgroženi i zaprepašteni Andrewovim prijateljstvom s Epsteinom, posebice nakon što su izašle priče o tome što je sve Epstein radio mladim djevojkama. To je vrhunac krive procjene i, iskreno, sramota za krunu", pojasnio je Kevin.

Isto tako, odvjetnik Kevin se u nastavku svog govora osvrnuo i na mladića kojeg je policija privela zbog uzvikivanja navedenom princu da je "stari bolesnik" za trajanja procesije.

"Razumijem da ljudi žele odati počast cijenjenoj monarhinji koja je vladala više od 70 godina i razumijem da to vjerojatno nije najbolje vrijeme i mjesto za vikanje. Ali, naposljetku, moramo priznati i činjenicu da Andrew ne bi trebao uživati nikakve povlastice od društva i takvih organizacija", dodao je.

S druge strane, oglasila se i odvjetnica Aurore DeCarlo, koja se u svom radu specijalizirala za slučajeve spolnog zlostavljanja. "Medijska slika u kojoj se okolina prema princu Andrewu odnosi sa simpatijama odaje dojam da mu je sve zaboravljeno, unatoč činjenici da žrtve i dalje osjećaju bol", kazala je DeCarlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tko stoji iza toga?

Na internetu osvanule fotografije na kojima srpska influencerica pozira gola, Anja Bla se odmah oglasila

Play ponuda

Više s weba