Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BORBA ZA FINALE

Fenomen Konstrakte je dosad nezapamćen na ovim prostorima: Evo što kaže o Torinu i karijeri nakon Eurosonga

Hrvatska nije izborila finale Eurosonga, a budući da je Konstrakta omiljena i kod nas, u drugoj polufinalnoj večeri navijat će se i za srpsku predstavnicu. Netom nakon pobjede na Beoviziji s njom smo napravili intervju, a evo što nam je rekla o pjesmi, iznenadnoj slavi i daljnjoj karijeri

Antonija Šipušić/ 12.5.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glazbenica Ana Đurić poznatija kao Konstrakta definitivno je top tema u regiji. Hype koji se stvorio oko nje je, moglo bi se napisati, dosad nezapamćen. "Koja je tajna zdrave kose Meghan Markle?" Ovo su možda i najcitiraniji stihovi na društvenim mrežama, a pranje ruku poprimilo je malo drugačije značenje. Dok se o njoj govorilo sa svih strana, Konstrakta je to sve prihvaćala i promatrala pomalo u čudu, što nam je potvrdila u intervjuu koji nam je dala nekoliko tjedana nakon plasmana na Eurosong. Na sceni je već 22 godine, a tek sada 'živi' onu slavu koju si je priželjkivala kao početnica. „Nije mi neki timing. Ipak je prošlo dvadeset godina tako da bi ova vrsta pažnje tada lakše pala, a život je otišao u nekom drugom pravcu. Nije da ne uživam u svemu tome i nije da nisam zadovoljna. To je sve ono što ja radim, što mi radimo, što se vidi i čuje“, rekla je ova glazbenica.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b9d7bf42-d134-11ec-bb17-ea7b67577514/original

Izvor: Profimedia

U Torinu će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, a kladionice joj predviđaju finale. Ma ne samo kladionice već i brojni kolege na sceni, primjerice, kao što su nam u intervjuima rekli naši iskusni natjecatelji na Dori - Ivana Kindl te Jacques Houdek. Prema portalu eurovisionworld, srpska predstavnica na kladionicama se penje iz dana u dan, a trenutačno je na desetom mjestu. A da se pitalo isključivo nju, ona se ne bi niti prijavila za Beoviziju. „U suštini je to bilo neko moje stereotipno razmišljanje, koje niti ne podržavam, ali da, razmišljala sam si o tome treba li ići. Moj stav je bio da ta pjesma ne pripada tamo. Međutim, nije loše napraviti neki rizik jer onda imaš šansu i da će se nešto dogoditi. Ne ja osobno, nego svi mi zajedno“, rekla nam je simpatična Ana.

'Moje ime je Konstrakta i pobjedu očekivala nisam'

Da joj je pobjeda na prvu bila ogroman šok vidjelo se kada je desetak novinara pohrlilo uzeti izjavu, a ona je u čudu jedva odgovarala na brojna pitanja. "Moje ime je Konstrakta i pobjedu očekivala nisam", rekla je nakon što joj se novinarka obratila krivim imenom. Iako su mnogi smatrali kako će 'Muškarčina' Sare Jo biti njihov 'zicer' na Eurosongu, kada se saznalo da će 'In Corpore Sano' predstavljati Srbiju, prvo se uvelike pisalo o tome koje je pravo značenje pjesme. Teorije su se nizale, svatko je imao svoju interpretaciju, a nama je u intervjuu Konstrakta dala onu vlastitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„Kada radim pjesme nemam političku namjeru. Pričam iz prvog lica kako se ja osjećam, taj trenutak kada ja kažem kako nemam knjižicu ustvari održava na koji se način osjećam, u suštini nezaštićeno, u čemu se prepoznaju mnogi od nas. A ako me pitate kako ja to vidim? Zaista bih voljela da imamo isti pristup istom zdravstvenom osiguranju globalno. To je neka idealna situacija za koju bih voljela da postoji. Mislim da pjesma pokreće brojne teme i pokreće na razmišljanje, čak ima i neki utjecaj na lokalna događanja tako da… Zadovoljna sam time. To jest tema koja je bitna. Prije svega ta naša nezaštićenost“, objasnila je. Otkrila nam je kako se nastup s Beovizije neće previše promijeniti jer je izbor bio poprilično kasno, a već su nekoliko dana od pobjede morali poslati 'plan i program' nastupa. „Naša odluka je da ostanemo u okvirima u kojima jesmo“, rekla je te dodala kako od Torina nema nikakav pritisak, a onaj od okoline ipak osjeća.

Ne hiperprodukciji!

„Mislim da nije praktično opterećivati se nečime što bi možda bio zahtjev okoline, a možda i ne bi. To zaista ne znam. Radimo našu stvar najbolje kako možemo i vidjet ćemo kako će to biti primljeno dalje“, rekla je. Svjesna je kako će nakon Eurosonga, u slučaju da kao srpska predstavnica ostvari dobar rezultat, u budućnosti morati glazbeno mijenjati neke stvari. Primjerice, dosad hiperprodukcija nije dolazila u obzir, a njezino je stvaralaštvo u posljednjih nekoliko godina bila istovremeno u Zemlji Gruva i u solo vodama. Sada smatra kako će možda morati više i brže izbacivati nove singlove. „Dosad sam imala taj luksuz u neku ruku da proizvodim, da radim pjesme u nekom tempu koji meni odgovara. Takoreći organski, kada dođe tema, kada je sastavimo, kada kažemo da je to dobro onda je puštamo bez pritiska da to mora biti za dva, ti mjeseca, da imamo jedan album godišnje. Međutim, znamo da su okolnosti kad uđeš malo više u taj biznis i malo drugačije, onda postoji taj pritisak. Ne znam kako će se to kod mene razvijati“, rekla je. Bilo kako bilo, Konstrakta – držimo fige za finale! Cijeli intervju pogledajte OVDJE.

Upravo se čita

Image
KATIJIN SPECIJALITET

Recept za dubrovačku tortu iz 16. stoljeća: Nekoliko sastojaka, bez brašna, a slasna

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NERIJEŠEN MISTERIJ

Detektiv otkrio: Filip Kapisoda nije ubio Kseniju Pajčin iz razloga kojeg svi navode

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba