Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ferdinand habsburški

Ispovijest nesuđenog hrvatskog kralja za RTL Exkluziv: 'Jedva čekam oženiti se i imati obitelj'

Donosimo ispovijest nesuđenog hrvatskog kralja Ferdinanda Habsburškog koji je za RTL Exkluziv otkrio brojne detalje iz svog privatnog života

Marija Pajić/ 5.3.2022. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako ste ljubitelj kraljevskih obitelji u nastavku vam donosimo pravu poslasticu. Riječ je o ispovijest nesuđenog hrvatskog kralja Ferdinanda Habsburškog zbog kojeg je  ekipa RTL Exkluziva posjetila Beč gdje ovaj mladi austrijski princ živi, no većinu vremena ipak provodi na automobilističkim utrkama i sanja o Formuli 1. 

Iako na prvu ovaj dečko djeluje kao obični stanovnik Beča, Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen zapravo je nesuđeni hrvatski kralj! Habsburški princ ugostio je našu ekipu u bečkom Carskom muzeju kočija koji je dio famoznog dvorca Schoonbrunn, nekadašnjeg doma njegovih pradjedova i prabaka.

Kada austrijski propisi ne bi zabranjivali plemićke titule, on bi bio nadvojvoda Ferdinand Zvonimir od Austrije tj. Ferdinand Zvonimir von Habsburg. Ferdinandov djed, Otto von Habsburg, sin je posljednjeg austrijskog cara i ugarsko-hrvatskog kralja Karla I. Austrijskog koji je vladao od 1916. do 1918. godine, sve dok njegovo kraljevstvo nije nestalo u vihoru Prvog svjetskog rata. Sve od tad Habzburzi u Austriji ne koriste plemenitaški ‘von’, no njihov životni stil i dalje je kraljevski. 

"Svjestan sam da sam sretnik. Biti kralj zvuči jako cool, ali svjestan sam da onda se ne bi mogao baviti onim što najviše volim i za čime sam najstrastveniji pa sam baš sretnik...Radim ono što volim. Ne znam kako je biti kralj, ali iz priče zvuči jako kul. Baš sam blagoslovljen da uopće mogu birati što ću biti", rekao nam je nesuđeni kralj pa dodao: 

"Djed me zvao Zvonimir, uvijek bi govorio Zvonimire, dođi ovdje. Onda sam znao da slijedi nešto dobro jer bio je baš super lik koji mi je davao jako puno dobrih savjeta... No, inače - kada kažem da mi je ime Zvonimir svi se iščuđavaju odakle je to i kad kažem iz Hrvatske, oduševe se", rekao je. 

Za razliku od svojih predaka - Ferdinanda ne zanimaju plemićke titule već bolidi pa tako većinu vremena provodi na automobilističkoj stazi. I njegova mama, filantropkinja Francesca von Thyssen Bornemisze se s time vrlo rano pomirila. 

"Jednostavno se dogodilo. Vidjela je taj sjaj u mojim očima, nakon nekog vremena, shvatila je ako me proba spriječiti da će biti problem jer sam postao sve opsesivniji s time. Netko se zaludi s muzikom ili hranom, a ja s vožnjom u krug što brže moguće. To je postao moj posao. Moja mama je to vidjela, naravno ako se dogodi nesreća preispituje moje odluke kao svaka dobra mama, ali dopušta mi da radim ono što volim", priznaje Zvonimir. 

Zvonimirova mama velika je zaljubljenica u Lopud, štoviše tamo imaju i obiteljski hotel pa su ljeta uglavnom rezervirana za dubrovački kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Prekrasno je, mirno. Morate dosta putovati do tamo, proveo sam većinu djetinjstva tamo, imam puno prijatelja, i jedan od mojih najstarijih prijatelja je od tamo. Uzmete barku i odete u ribanje, odlična hrana - bio sam tamo kada je bilo prvenstvo u nogometu kad je Hrvatska ušla u polufinale, bilo je nevjerojatno", priča nam simpatični Zvonimir.

No, to nije njegova jedina poveznica s Hrvatskom - najbolji prijatelj mu je Jan Katalinić iz Zagreba s kojim je živio u Londonu, a radi kojega često posjeti i Pakoštane!

"Moja obitelj je mislila da smo kao muž i žena - stalno smo se žalili. Odličan lik, super kuhar, radi nevjerojatne stvari po receptima, smiješan i snažan, odličan prijatelj jer vjerujem mu životom. Uvijek smo imali 2 litre rakije u londonskom stanu! Tako da vrlo dobro poznajem hrvatsku kulturu", otkrio nam je pa dodao kako su Hrvatice prekrasne žene.

"Volim biti zaljubljen, to je najbolji dio života i stanimo na tome. Jedva čekam oženiti se, imati obitelj i sve. Lijepo je. Uostalom, ostavljam vama djevojke da odlučite što želim", rekao je za kraj. 

Marija Pajić/ 5.3.2022. u 19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAD SE POZNATI OPUSTE

Ovo je baš nezgodno! Andrea Bocelli i supruga pokazali previše, paparazzi ih uhvatili potpuno gole

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba