Ostalo

Filmska legenda: Kirk Douglas slavi 102. rođendan i ima samo jednu želju

Legenda iz zlatnog doba Hollywooda danas slavi 102. rođendan: 'Imao sam predivan život'

Hina - Tabloid.hr
09.12.2018 14:11

Američki filmski institut izdao je 1999. listu 50 legendi iz zlatnog doba Hollywooda. Danas ih je živo samo troje: Sophia Loren (84), Sidney Poitier (91) i Kirk Douglas koji danas slavi 102. rođendan .

Kirk Douglas

(FOTO: www.profimedia.hr)

"Imat ćemo zabavu za obitelji najbliže prijatelje. Doći će svi moji momci, puno unuka idobri prijatelji poput Jeffreya Katzberga , Stevena Spielberga i Rona Mayera ", izjavio je Douglas.

Burta Lancastera izdvojio je kao kolegu iz zlatnog doba Hollywooda koji mu najviše nedostaje. "Fale mi moji stari prijatelji kao što je Burt Lancaster. Zvao sam ga Boit, a on mene Koik. Bio je divan prijatelj, jako mi nedostaje", kaže Douglas.

Najveća želja za 102. rođendan mu je da svijet postane bolje mjesto za život. "Toliko je puno netrpeljivosti. Želim da ljudi jedni prema drugima budu ljubazniji i pokazuju više poštovanja", rekla je holivudska legenda.

Douglas je svojedobno upozorio na izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika i na govor mržnje prema migrantima. "To me još uvijek brine. Svijet je u velikom neredu i na nama je da to popravimo zbog naše djece i unuka. Pucnjave su svakodnevne, od škola do sinagoga. Ljude na ulici se mlati i ubija. Svijet je toliko podijeljen i to mora prestati", istaknuo je slavni glumac.

Zaključio je kakoje manje više ispunio sve svoje snove. "Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj . Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio", rekao je Kirk.