Play ponuda
Play ponuda
NAKON ŠAMARA

Filmski kritičar o 10-godišnjoj zabrani dolaska na Oscare za Willa Smitha: 'Svejedno može dobiti nagradu, ali...

Nakon šamara - kazna. Akademija je Willu Smithu zabranila pristup dodjeli Oscara i to idućih 10 godina.

Maja Oštro Flis/ 9.4.2022. u 19:30
Play ponuda

Odluku su donijeli točno 12 dana nakon što je Smith na dodjeli ošamario komičara Chrisa Rocka. Što na kaznu kaže glumac i hoće li mu oduzeti kipić koji je na istoj dodjeli dobio? 

Zlatni kipić i dalje u rukama glumca Willa Smitha, ali on na dodjelu Oskara više ne smije doći - i to idućih 10 godina.

"S druge strane moći će biti nominiran i osvojiti Oskara. Međutim, uslijed svih ovih događaja on nema šanse da narednih 5 godina uopće bude i nominiran za Oscara, makar glumio najbolje na svijetu", kaže filmski kritičar Dean Sinovčić.

Službena je to kazna Akademije filmske umjetnosti i znanosti, nakon incidenta koji je zasjenio 94. dodjelu Oscara. Ne samo da glumac više ne smije doći na dodjelu, ne smije biti ni dijelom bilo kakvih događaja ili programa koje oni organiziraju. Čak ni virtualnim putem. Ipak, Akademija nije ni imala previše izbora, tvrdi Sinovčić - preduhitrio ih je sami Smith koji je prije nekoliko dana, napustio članstvo akademije.

"Akademija se morala oprati na neki način, jer su pogriješili i onda su odlučili vrlo brzo reagirati, 12 dana se nekom čini dugo, ali nije. Shvatili su da moraju brzo reagirati i donijeli su odluku koju su donijeli, na koju apsolutno nitko nema prigovor", komentirao je Dean Sinovčić za RTL.

Čak ni Will Smith, koji je rekao kako poštuje i podržava odluku Akademije. Međutim, posljedice njegovog ponašanja - već su vidljive. Gubi fimske uloge, a Twitter luduje na odluku Akademije... jedni tvrde da je nepravedno kažnjen, pozivajući se na rasizam, a drugi, poput komičara Rickyija Gervaisa - šale se na Smithov račun.

"Will Smith sigurno je nekakvih tri desetljeća pažljivo gradio, radio na svom specifičnom brendu. Brend simpatične, iznimno cool filmske zvijezde. To je sada sve ukaljano", komentirao je Glen Whipp, kolumnist Los Angeles Timesa. 

Inače, u svojoj bogatoj povijesti - filmska akademija dosada je izbacila samo tri osobe,i to zbog optužbi za zlostavljanje - producenta Harveyja Weinsteina, redatelja Romana Polanskog i glumca Billa Cosbyja. Ni njima Oskari nisu bili oduzeti. Na toj listi - odsada je i ime Willa Smitha. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
jordanski kraljevski par

Najmladolikija kraljica na svijetu ponosno objavila zaruke sina: Rakošna zabava sve oduševila!

Play ponuda

Više s weba