Ostalo

Forbes izbacio listu najplaćenijih glazbenika desetljeća: Hip hop legenda zaradila gotovo milijardu dolara

Glazbenica koja je ove godine najviše zaradila je Taylor Swift, ali na listi koja obuhvaća čitavo desetljeće prestigao ju je kultni hip hop producent

Tabloid.hr
31.12.2019 12:42

Dr. Dre je najplaćenija glazbena zvijezda ovog desetljeća, objavio je Forbes .

Legendarni reper i producent zaradio je 950 milijuna dolara iako je posljednji studijski album izdao 2015. godine. Zadnji hit kojeg je potpisao i kojije zasjeo na vrh glazbenih ljestvica izbacio je 2009., a većina prihoda došla je od njegova udjela u tvrtki Beats koja proizvodi slušalice, a koju je Apple prije pet godina kupio za čak tri milijarde dolara.

Druge glazbene zvijezde su ponešto tradicionalnije zaradile novac - turnejama, prodajom albuma i sponzorskim ugovorima. Taylor Swift je druga najplaćenija glazbenica sa zaradom od 825 milijuna dolara , a slijedi ju Beyonce sa 685 milijuna .

Slijede ih irski rokeri U2 sa 675 milijuna dolara , na petom mjestu je reper Diddy sa 605 milijuna , šesti je Elton John s 565 milijuna , sedmi Jay-Z s560 milijuna, osmi Paul McCartney s 535 milijuna. U top deset našle su se još Katy Perry sa zaradom od 530 milijuna dolara i Lady Gaga s 500 milijuna .