Ostalo

Forenzične psihologinje se ne mogu složiti oko mentalnog zdravlja Amber Heard: 'Pati od PTSP-a zbog...

Klinička i forenzična psihologinja smatra kako postoje brojne indicije po kojima je u ovoj vezi Heard trpjela partnersko nasilje, a to je izjavila pred sedmeročlanom porotom suda

HINA
04.05.2022 09:56

Glumica Amber Heard pati od posttraumatskog stresnog poremećaja koji je posljedica partnerskog nasilja njezina bivšeg supruga Johnnyja Deppa , rekla je u utorak na sudu psihologinja pozvana da svjedoči.

Dawn Hughes , klinička i forenzična psihologinja, tijekom svjedočenja je rekla da je Depp, za vrijeme "vrlo nestabilne veze" s Amber Heard, patio od problema povezanih s "opsesivnom kontrolom" i "opsesivnom ljubomorom".

Podsjetimo, Depp je podnio tužbu protiv bivše supruge, optuživši je za klevetu. Glumica je u članku za The Washington Post u prosincu 2018. napisala da je proživjela obiteljsko zlostavljanje. Premda u njemu nije imenovala Deppa, glumac je tuži jer je insinuirala da je riječ o njemu te traži 50 milijuna dolara odštete.

Heard je podnijela protutužbu, tražeći 100 milijuna dolara odštete, tvrdeći da je u braku s Deppom trpjela "nevjerojatno fizičko nasilje i zlostavljanje".

Psihologinja Hughes je na sudu rekla da je Heardovoj dijagnosticirala PTSP nakon što je provela četiri odvojena testa.

"Te pretrage su mi omogućile postavljanje konačne dijagnoze, a to je da ona pati od PTSP-a", kazala je.

"Postoje brojne indicije po kojima je u ovoj vezi trpjela partnersko nasilje", kazala je Hughes pred sedmeročlanom porotom okružnog suda u Fairfaxu.

Njezini su zaključci u suprotnosti s onima koje je ranije na ročištu iznijela Shannon Curry , koja je kazala da glumica ne boluje od PTSP-a.

Curry, koja je također klinička i forenzična psihologinja, rekla je kako smatra da 36-godišnja glumica boluje od graničnoga poremećaj osobnosti i histrionskog poremećaja ličnosti, no Dawn Hughes smatra da Heard ne pati od tih poremećaja.

Psihologinju Hughes u srijedu bi trebali unakrsno ispitati Deppovi odvjetnici.

Ranije u utorak sudac u kaznenom postupku za kazneno djelo klevete, odbio je zahtjev odvjetnika Amber Heard da se slučaj odbaci.

Do kraja tjedna očekuje se svjedočenje Heard.