Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
splitska elita

Gdje su poznati i slavni svili svoja luksuzna gnijezda?

Kućica, ili barem neka garsonjerica uz more, san je mnogih. A taj su san itekako dosanjali poznati Splićani. Vodimo vas u šetnju kvartovima Jelene Rozge, Severine, Željka Keruma i Tončija Huljića. Gdje su poznate ptičice svile svoja gnijezda, što o njima misle susjedi i za koju cijenu i vi možete biti vrata do Severine, doznajte u prilogu!

RTL/ 27.5.2014. u 18:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dalmatinska metropola, uz prirodne ljepote koje su neprocjenjive, ima i one kojima se itekako zna cijena. U stanovima od čije nam se milijunske vrijednosti samo može vrtjeti u glavi, splitska elita slatke snove sniva.

Na Brdima od 637.000 kuna do 2 milijuna kuna. Na Manušu od 1.200.000 kuna do 2.400.000 kuna, na Žnjanu od 652.000 kuna do 4.500.000 kuna i na Mejama od 1.470.000 kuna do 4.275.000 kuna. S tim da nismo naveli na Mejama niti jednu kuću, a njihove cijene su preko milijun eura", otkrila je Anđelka Ramljak iz agencije za nekretnine.

Za svoj komadić raja Jelena Rozga odabrala je sjeverni dio grada Splita koji inače ne slovi za elitni kvart, ali njezina zgrada ostavlja bez daha.

"Ova zgrada u kojoj živi Jelena Rozga je po cijeni bila daleko iznad prosječnih cijena u tom kvartu, ali s druge strane i zgrada nudi nešto skroz drugo. Po samom izgledu, organizaciji zgrade tako da je malo podigla tu razinu života na Brdima", obrazlaže Ramljak.

Neobičan izgled zgrade i pogled na sjevernu luku odmah su privukli Jelenu. Cijena je prava sitnica, a kreće se oko 2.000 eura po četvornom metru. Ako ste i pomislili postati Jelenin susjed, nažalost, slobodnih stanova više nema.

"Viđamo je ovako u prolazu pošto je ona puna obaveza, tako da je nemamo toliko prilike susretati je često u dnevnim satima. Ali je ljubazna dama, uvijek se lijepo javi i mogu reći sve najbolje", kazao je Jelenin susjed Branko Franić.

"Osim što mi je susjeda, ona mi je i prijateljica tako da u svakom slučaju sve najbolje o njoj i sve šta se tiče nje nemam uopće šta loše reć – divna osoba, divna prijateljica, divan čovjek, divno stvorenje", dodala je Jelenina susjeda Sanja Dimache.

Susjeda za poželjeti. Glasnih tuluma nema, a ako nekome od susjeda ponestane kave, kod Jelene može slobodno pokucati.

"Sve što treba, uvijek sam ja tu za nju i ona tu za mene", naglašava Sanja Dimache.  

Tko jednom iskusi život na Brdima, neće poželjeti nikada otići, no mi ipak idemo s rubnog dijela Splita u bliži centar grada.

"Manuš je jedan kvart koji je jako miran, odlično je smješten u neposrednoj blizini centra, par minuta šetnje udaljen od grada, a sa druge strane prepun je mirnih jednosmjernih ulica koje ne vode nigdje nego u taj kvart", pojašnjava Anđelka Ramljak.

Ovaj mirni predio Splita za svoju životnu idilu odabrao je Tonči Huljić. Prekrasni paunovi ovaj kvart čine još ljepšim, a možda i skupljim jer cijene stanova dosežu i više od 3 milijuna kuna, no iako su cijene visoke, postoji i jedna mana života u ovom dijelu Splita.

"Jedina mana Manuša je nedostatak parkinga, jer on je u blizini centra. Ljudi kada idu u centar rado će se pokušati parkirati onde da izbjegnu parkiranje tako da tko nema osiguran parking, to može biti jedan veliki problem", izjavila je Ramljak.

Tih problema obitelj Huljić nema. Njihova prekrasna kuća ima osigurana parkirna mjesta. Iz centra grada polako se spuštamo uz more. Na redu je Žnjan.

Ovaj splitski kvart mamac je za poznate osobe, a jedna od najzanimljivijih poznatih susjeda je Severina.

"Lijepo nam je, kad se vidimo pozdravimo se. Ona je jedna draga osoba, zna pozdraviti, baš je ono cool", rekla je Severinina susjeda Marija Miljak.

"Mega popularna. Jedna od ljepših osoba koje poznajem i nikakvih problema s njom nema, dapače", dodao je njen susjed Srđan Macanović.

Nemaju susjedi problema sa Severinom. Dapače, vole je susretati u svome kvartu gdje cijene stanova iznose i više od 5 milijuna kuna, no malo se toga za tu cijenu dobije.

"Tu je jedan veliki problem šta imate lijepi stan lijepi pogled, a nemate ništa", naglašava Ramljak.

Severina se očito oko dodatnog sadržaja mnogo nije zamarala, no bivši zaručnik Milan Popović imao je velike planove.

"Rekao je da će kupit Žnjan pa da će on to sve srediti, tako sam čuo. A sad je li ili nije - u to ne bih ulazio", otkriva nam Macanović.

Ako već kralj bakra nije uspio u svom naumu, možda će novi Severinin susjed. Naime, od nedavno su krenule Thompsonove pripreme za useljenje u ovaj poželjni kvart.

"Jedna izdvojenost od ostalog dijela grada na južnim padinama Marjana čini život na Mejama vrlo poželjnim jer to je jedan miran kvart", rekla je Anđelka Ramljak.

Izdvojenost i osamu očito je tražio i Željko Kerum čija se vila nalazi upravo u ovom dijelu Splita. No nije jedini.

"One su uvijek bile zanimljive za sportaše, umjetnike, liječnike i svakako se stvorila ta jedna grupa ljudi  koji su platežno moćniji i sebi mogu priuštiti život na Mejama", kazala je Ramljak.

Velike kuće omeđene visokim zidovima zbog znatiželjnih pogleda dosežu cijene i više od 7 milijuna kuna. Za najveću splitsku elitu ipak je ovaj kvart pitanje prestiža. Pa smo ga i mi odabrali kao pobjednika u cijeni, ali i ljepoti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ima njuh za biznis

ČARAPE ĆE JOJ DONIJETI MILIJUNE! Lepa Brena lansirala revolucionarni proizvod koji će se prodavati i u Americi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba