Ostalo

George Clooney pušten na slobodu!

Holivudska zvijezda George Clooney uhićen je u petak zbog toga što je prosvjedovao ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu. Šarmantnog glumca i aktivista, kao i ostale prosvjednike, policija je odvela u lisicama.

S.K.
16.03.2012 16:40

Holivudski glumac George Clooney , koji već godinama upozorava na nepravdu u svijetu te je društveno angažiran , u petak je uhićen ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu.

Zajedno s ostalim prosvjednicima, Clooney je ispred ambasade demonstrirao protiv sudanskog predsjednika Omara al-Bashira za izazivanje humanitarne krize i blokadu pomoći u hrani i lijekovima za područje planina Nuba, regiji koja graniči s Južnim Sudanom.

Međutim, kako je veleposlanstvo privatan posjed, prosvjednici su znali kako bi zbog svoga skupa mogli biti uhićeni.

No, holivudski ljepotan se nije dao uplašiti. Štoviše, priveden je zajedno sa svojim ocem Nickom zbog plemenitog cilja.

Njegovo zatvorski staž nije dugo trajao. Naime, već je predvečer, zajedno s ocem Nickom, koji je po struci novinar, pušten na slobodu. Slavni glumac je novinarima rekao da mu je to bilo prvi put da je uhićen. Platio je 100 dolara jamčevine za izlazak iz zatvora.

"Nikad se ne zna, nadamo se da će ovo pomoći ostvarenju nečega. Nadam se da će ovo biti moje posljednje uhićenje", izjavio je glumac komentirajući uhićenje i dodao kako će njegova djevojka biti presretna što joj je dečko bio iza rešetaka.