Play ponuda
Play ponuda
veliki humanitarci

George i Amal Clooney donirali milijun dolara za borbu protiv grupa koje potiču mržnju

Bračni par Clooney na ovaj je način reagirao na prosvjede održane početkom mjeseca u Charlottesvilleu gdje je ubijena mlada žena

Image
Foto: AP
Tabloid.hr/Hina/ 23.8.2017. u 11:14
Play ponuda

Glumac George Clooney i njegova supruga Amal donirali su milijun dolara za borbu protiv organizacija koje potiču mržnju i netrpeljivost, reagiravši na taj način na prosvjede održane početkom mjeseca u Charlottesvilleu. 

Bračni par Clooney novce je donirao neprofitnoj američkoj organizaciji Southern Poverty Law Center, pravnome centru za siromašne na jugu zemlje, koji prati aktivnost ekstremnih domaćih grupa koje potiču mržnju i netrpeljivost. 

Dana 12. kolovoza u protuprosvjedima u Charlottesvilleu organiziranim protiv demonstracija neonacista i bijelih rasista ubijena je mlada žena, a više je osoba ozlijeđeno. 

Dvostruki oskarovac u priopćenju je naveo da na ovaj način, zajedno sa suprugom želi dati financijsku potporu u borbi za jednakost, objasnivši i da "ne postoje dvije strane netrpeljivosti i mržnje". 

"Ono što se dogodilo u Charlottesvilleu i ono što se događa u zajednicama diljem zemlje, zahtijeva zajednički angažman u suzbijanju mržnje i borbi protiv nje", stoji u priopćenju Zaklade bračnog para Clooney. 

Zaklada za pravdu Clooney osnovana je 2016. kako bi promicala pravdu u sudnicama i u školama diljem svijeta. Prošli su mjesec Amal i George Clooney izvijestili da će zaklada izdvojiti više od dva milijuna dolara za obrazovanje sirijskih izbjeglica. 

Američki Pravni centar za siromašne prati aktivnost više od 1600 ekstremnih organizacija u Sjedinjenim Državama. Dosad su njegovi aktivisti dobili nekoliko sudskih slučajeva protiv bijelih rasističkih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Fatalna influencerica

Baka Prase zbog nje se povukao, prekid ga je jako pogodio: Tko je zapravo Anja Bla?

Play ponuda

Više s weba