Ostalo

Gigi Hadid izabrana za moguću porotnicu na suđenju seksualnom predatoru Harveyju Weinsteinu

Porotnici se biraju nasumično, nakon čega prolaze kroz proces provjere, kako bi se u konačnici odabralo 12 nepristranih porotnika

Tabloid.hr
14.01.2020 11:08

Manekenka Gigi Hadid možda će biti porotnica na suđenju osramoćenom holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu koje se trenutno odvija u New Yorku.

Naime, Hadid je jedna od 120 potencijalnih porotnika koji su pozvani u sudskom procesu. Porota se bira nasumično, nakon čega slijedi proces provjere, kako bi se dobilo 12 nepristranih članova koji će odlučivati o Weinstenovoj sudbini.

Manekenkaje sucu rekla da bi "otvoreno gledala na činjenice" ukoliko bude izabrana.

Tijekom pojavljivanja na sudu otkrila je i da poznaje producenta i da je upoznala Salmu Hayek , glumicu koja ga je optužila za zlostavljanje i napad. Osim toga, Gigi je prijateljica Care Delevingne , manekenke koja je također optužila Weinsteina za seksualno zlostavljanje te je bila aktivna u #MeToo pokretu .

Weinsteinu se trenutno u New Yorku sudi za silovanje jedne žene 2013. godine te za vršenje prisilnog seksualnog čina s drugom ženom2006. godine. Odbacio je krivnju i sve optužbe te tvrdi da se radilo o dobrovoljnim seksualnim odnosima. Ukoliko bude osuđen, prijeti mu doživotni zatvor.