Play ponuda
Play ponuda
u ruke poznatog kolekcionara

Gitara pokojnog Princea prodana na dražbi za 137.000 dolara!

Znalci kažu da je žuta gitara, izrađena od javorova drveta s prepoznatljivim oblikom roga na jednome kraju jedinstven instrument, poput Beethovenova glasovira

Image

Prince

Foto: YouTube Screenshot
Hina/ 26.6.2016. u 11:24
Play ponuda

Slavna Princeova žuta gitara, nazvana Yellow Cloud (žuti oblak) prodana je na dražbi na Beverly Hillsu za 137,500 dolara, objavila je aukcijska kuća Heritage Auctions. 

Omiljenu gitaru pokojnoga glazbenika koji je prije dva mjeseca umro od nenamjernog predoziranja u svojem domu u Minnesoti, kupio je Jim Irsay, vlasnik američkog nogometnog kluba Indianapolis Colts, piše BBC. 

Irsay je poznati kolekcionar glazbenih instrumenata i posjeduje predmete koji su nekada bili u vlasništvu Boba Dylana, Johna Lennona, Jerryja Garcije i grupe Grateful Dead. U prosincu prošle godine kupio je bubnjeve na kojima je svirao bubnjar Beatlesa Ringo Starr za 2,1 milijuna dolara.

Znalci kažu da je žuta gitara, izrađena od javorova drveta s prepoznatljivim oblikom roga na jednome kraju jedinstven instrument, poput Beethovenova glasovira ili Coltraneova saksofona. 

Gitaru je izradila tvrtka Knut-Koupee Enterprises iz Minneapolisa osamdesetih godina, a Prince je na njoj često svirao na koncertima koje je održavao do devedesetih godina. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Divan muž samo na papiru

Clint Eastwood ima osmero djece od kojih je petero dobio s ljubavnicama, a druga supruga pala je u depresiju zbog njegovih preljuba

Play ponuda

Više s weba