Ostalo

'Glasovat ću 'protiv' jer trebamo jednako tretirati sve građane'

Osebujna političarka Mirela Holy otkrila je sve o svojoj novoj stranci i planovima, a osvrnula se i na referendum o braku!

RTL
10.11.2013 17:52

Saborska zastupnica i predsjednica novosonovane stranke ORAH Mirela Holy priznala je za RTL Extra Magazin kako je tvrdoglava kao panj te da će 1. prosinca na referendumu o definicija braka glasovati 'protiv'.

Upitana što joj znači novooformljena stranka Održivi razvoj Hrvatske , odgovorila je: "Meni puno znači ovaj projekt i nadam se da će biti uspješan. Smatram da bi bilo sramotno ne boriti se i ne pokušavati. Svi me pitaju bojim li se nauspjeha. Smatram da nije sramota ne uspjeti, ali sramota je ne pokušati".

"Mi se obraćamo svim građanima i građanima Republike Hrvatske, posebice onima kojih je sve više i koji su revoltirani politikom iz razloga jer smatraju da političke stranke i političari nisu dovoljno vjerodostoji u ispunjavanju onoga što obećavaju", dodala je.

Odvažna političarka je istaknula kako smatra da definiciji braka kao isključivo zajednice žene i muškarca, na kakvoj inzistira inicijativa U ime obitelji , nije mjesto u Ustavu.

"Takvoj klasifikaciji nije mjesto u Ustavu. Nije mi jasno zašto vladajuća većina nije poslala Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti takvog pitanja. Mislim da tu čak nije ni pitanje ljudskih prava, nego toga da takvim definicijama nije mjesto u Ustavu kao temeljnom dokumentu neke države. Ja ću definitivno izaći na reforendumu i glasovati ću 'protiv' takve definicije zato što smatram da društvo treba na jednak način tretirati sve svoje građane. Civilizrano društvo pokazuje koliko je demokratično u onoj mjeri koliko štiti najranije članove društva, a to su u velikom dijelu i seksualne manjne", objasnila je.

Čak je dodala kako prije nekoliko mjeseci nije mogla ni zamisliti kako će se raspisati referendum na ovu temu.

"Iskreno, nisam mislila da će do ovoga doći. Jako mi je žao da će se organizirati ovakav referendum, koji će prema nekim informacijama koštati 47 milijuna kuna, u Hrvatskoj koja ima jako velikih problema s financiranjem osnovnih stvari, socijalnih potreba, itd. Mislim da je poprilično neobično neobično da se u hrvatskom društvu u ovakvoj situaciji bavimo s ovakvim temama", naglasila je.

Mirela HolyUpitana što misli kako će se građanstvo Hrvatske izjasniti na referendumu, kazala je: "Ja bih voljela misliti drugačije, ali ako je suditi prema raspoloženju javnosti, komentarima u medijima, mislim da je realno očekivati kako će ova odredba nažalost biti upisana u Ustav".

Holy je također otkrila kako je 'tvrdoglava kao panj'.

"Nisam baš sigurna da sam buntovnica, više sam tvrdoglava. Moglo bi se reći da sam tvrdoglava kao panj. Ukoliko smatram da je ono za što se zalažem u redu, onda ću ustrajati u tome do kraja. I takva jesam i u prijateljstvima i u obiteljskom životu", izjavila je.

Kako je poznata i po svom osebujnom stilu, upitali smo je kako reagira na ne baš blagonaklone komentare o svom izgledu. Holy je priznala kako je ne diraju, ali nam je otkrila kako nastaju neke njene kreacije.

"Mislila sam prije da ću se baviti modom, no moj modni izričaj je malo neobičan za hrvatske prilike. Ne vjerujem da bi mogla o toga komercijalno preživljavati", rekla je.

Više doznajte u prilogu!