Ostalo

Glumica Evan Rachel Wood iskreno progovorila o pokušaju samoubojstva

Priznala je kako se sama prijavila u psihijatrijsku ustanovu

Tabloid.hr
01.02.2019 10:50

Američka glumica Evan Rachel Wood otkrila je kako je prije devet godina završila u psihijatrijskoj ustanovi nakon što je pokušala počiniti samoubojstvo .

Tridesetjednogodišnja glumica je za magazin Nylon priznala kako ses 22 godine odlučila pobrinutiza svoje psihičko zdravlje: "Gledajući unatrag, to je bila najgora i najbolja stvar koja mi se ikada dogodila", rekla je. "Bilo je jutro. Osjećala sam se kao da me pregazio kamion. A onda, gotovo s histeričnim prihvaćanjem, bez razmišljanja, podignula sam telefon", nastavila je.

Zvala je mamu te joj priznala kako se pokušala ubiti te kakotreba otići u bolnicu. "Kada sam rekla da trebam otići u bolnicu, nisam mislila na nikakve fizičke ozljede, već na moje psihičko zdravlje", priznala je.

"Moje misli su tada bile prepune ožiljaka i sjena, i najvažnije,srama. Borila sam se s PTSP-om , a nisam toga bila ni svjesna", rekla je. Razlog PTSP-a bili su seksualni napadi koje je doživjela prije deset godina.

Javno je poručila kako depresija nije slabost, već bolest te kako svi ljude nekada trebaju znati da su voljeni i da su njihovi bližnji ovdje za njih.