Play ponuda
Play ponuda
'neprikladan čin'

Glumica se ispričala zbog poljupca koji je izazvao bijes u Iranu

Članica žirija u Cannesu, glumica Leila Hatami napisala je pismo isprike u kojem je izrazila žaljenje 'što je povrijedila nečije osjećaje' nakon što je poljubila predsjednika filmskog festivala Gillesa Jacoba.

Image
Foto: AP Images
I.L./HINA/ 24.5.2014. u 12:00
Play ponuda

Iranska glumica Leila Hatami, članica žirija u Cannesu, ispričala se u petak jer je poljubila predsjednika filmskog festivala Gillesa Jacoba, što su vlasti Irana ocijenile "neprikladnim" činom.

Hatami je kazala da joj je "doista žao što je povrijedila nečije osjećaje te zbog incidenta općenito", u pismu poslanom Organizaciji iranskog filma, ističe novinska agencija Irna.

U tom pismu tvrdi kako "uvijek pokušava poštivati propise". No, Gilles Jacob je "zaboravio na njih, što dolazi s godinama, te moj pokušaj da mu stisnem ruku nije uspio", kazala je ona.

Jacob (83) je opravdao glumicu ustvrdivši da je on nju poljubio, što je "uobičajeno na Zapadu".

Rođena u Teheranu u obitelji filmskih djelatnika, Leila Hatami postala je svjetski poznata filmom Asghara Farhadija "Nader i Simin se rastaju", nagrađenog Zlatnim medvjedom u Berlinu 2011. te Oscarom za najbolji strani film 2012. godine. Hatami je i sama dobitnica dvije međunarodne nagrade za ulogu Simin.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
iskreno o svemu

Ivan Pernar progovorio o avanturi na Karibima i razvodu: ' Nemam nikakvu gorčinu prema njoj'

Play ponuda

Više s weba