Ostalo

Glumište u šoku zbog smrti Maje Petrin: 'Bila je divna osoba i glumica'

Hrvatsko glumište je u šoku. Iznenada je, u 42. godini, preminula glumica Maja Petrin. Zvijezda Zabranjene ljubavi, jedva je, prije pet godina preživjela infarkt. Tada je posve promijenila životne navike, no sudbina je bila neumoljiva. Kolege se u suzama opraštaju od, kako kažu - odlične glumice, divne majke i prijateljice.

RTL
05.03.2014 17:48

Maja Petrin preminula je iznenada, u svojem domu. Njezino matično kazalište danas je zavijeno u crno.

"Ovo je za sve nas veliki šok. Maja je bila divna osoba, prijateljica, glumica. Uživali smo radeći zajedno u ovom kazalištu i drugim predstavama i serijama.", kaže glumica Matija Prskalo .

"Tako je intuitivna, i s vedrinom, ali ne naglom i agresinvnom. Nježna žena, krasna osoba.. Nevjerojatno je, uvijek su to šokovi, glupo je sad pokušavat nešto pametno govorit", priča o glumici Janko Popović Volarić .

Maja Petrin rođena je 1972. godine u Zagrebu. Diplomirala je na školi za ritmiku i ples, a zatim i na Akademiji dramske umjetnosti. U karijeri je ostvarila brojne kazališne i televizijske uloge. Bila je članica baletnog ansambla Gradskog kazališta Komedija, a od 2000. godine dio stalne postave Zagrebačkog kazališta lutaka.

"Maja je smjehuljak ovog kazališta, naša najljepša princeza u svim našim pričama. Ovo je ogroman gubitak za sve nas. Gubitak u smislu da više nećemo biti u njenoj blizini i tek smo sad dokučili koliko je veliko mjesto zauzimala", kaže glumica Daniela Čović Prizmić .

"Maja je bila, i to doista ne govorim prigodno, jedna izuzetna draga osoba, jedna divna i lijepa kolegica koja je na žalost jako, jako prerano otišla", rekao je glumac Žarko Savić .

2006. godine Maja je došla na kastig RTL-ove 'Zabranjene ljubavi' , a 3.srpnja, na rođendan, postaje dio glavne glumačke postave popularne dramske serije.

"Znali smo da se bori sa svojom bolešću koja se, činilo se, smirila. Međutim evo zatekla nas je i iznenadila, u trenutku kada smo svi mislili da se oporavila", kaže glumica Matija Prskalo .

"Možda je njen osmjeh i vedrina i taj zafrkantski odnos prema svemu nešto što će biti apsolutno nenadomjestivo. Eto.. Maja volimo te, zauvjek", kaže glumica Daniela Čović Prizmić.

Uzrok smrti je, navodno, zatajenje srca. Srčanih je problema već imala, i to prije pet godina kada je zbog infarkta završila u bolnici s ugrađenim stentovima.

"Doktor kada mi je rekao što se događa, ja sam samo gledala u njega. Kome vi pričate, meni?
Otvoreno sam ga pitala što da sam ostala noć doma do jutra, rekao je ne bi sada razogvarali. I to me ono dotuklo", ispričala je tada Maja Petrin.

Ipak, s osmjehom na licu i uz podršku kćeri, ostatka obitelji, prijatelja i kolega smogla je snage hrabro se suočiti i nositi sa svim nedaćama. Na žalost, sudbina je htjela drukčije.
Obitelj, prijatelji i kolege od Maje Petrin zauvijek će se oprostiti u petak na pogrebu i u subotu na komemoraciji u kazalištu. Zaboraviti je neće nikad.