Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Gorka bitka Anđe Marić

'Grčevito se borim za svog sina'

Burno je ovih dana na adresi Anđe Marić, koja je na sudu u Ljubljani izgubila veliku bitku u ratu koji oko skrbništva nad sinom vodi s bivšim suprugom. Nakon javnog apela, pomoć joj stiže sa svih strana, a javio joj se navodno i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

RTL/ 1.3.2013. u 17:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bitka za skrbništvo za devetogodišnjeg Gašpara, sina Anđe Marić i Primoža Dolničara se sa suda preselila u medije.

"Ide sve u medije. Da sve postane vrlo javno i da ako treba ovo pretvorimo u pitanje između dvije države. Jer mene se zaista ovdje tretira kao građanku trećeg reda, barem na sudu", izjavila je Anđa Marić.

Ljuti je neravnopravni odnos kojeg ona i bivši suprug imaju pred ljubljanskim sudom.

"Prvi put kad smo imali sudski spor sutkinja me pitala znam li da je ona sutkinja koja daje skrbništvo muškarcima te je rekla da kod nje ne pale suze i te fore da sam ja majka. Naglasila je da joj to ništa ne znači i da je bilo dovoljno ženskog terora što se tiče skrbništva", prepričava Anđa.

Anđu ljuti i sadržaj trideset i tri stranice duge nepravomoćne presude prema kojoj slovenski umjetnik dobiva skrbništvo nad njihovim sinom.

"Sudska odluka je puna laži. Od toga da je moje dijete pothranjeno, da ja ugrožavam njegovo zdravlje i životnu sigurnost. Strašne stvari. To mi se stalno dešavalo. U tri godine obavim neki razgovor, nešto se dogodi i onda na sudu bude potpuno druga priča. Ali potpuno. I zato mi se činilo da će mi glava eksplodirati, da sam u noćnoj mori, u zoni sumraka", objašnjava Anđa.

Tretirali bi je, uvjerena je, potpuno drugačije da je Slovenka.

"Svaka država brani svoje.Ako gledamo hrvatske sporove na hrvatskim sudovima, uvijek nadrapa stranac ili strankinja. Jer svaka država brani sebe", uvjerena je Anđa.

Upravo će zato potražiti pomoć i od vlastite države. Već je posjetila neke od najcjenjenijih hrvatskih odvjetnika, a potporu joj pružaju i osobe iz političkih krugova, među njima i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

"Nisam sasvim sigurna protiv čega se borim. Ne znam. Ne znam tko je sve protiv mene ovdje. To je suludo. Suludo. Meni moj sin govori: ne mama, ne mama, ne mama, ne mama nemoj odustat. Molim te mama, neću živjeti tamo, molim te mama. Samo zato se borim ovako grčevito", ističe Anđa Marić.

Borba se nastavlja na slovenskom Vrhovnom sudu koji je, nada se, neće razdvojiti od sina.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLATINASTI JUBILEJ

Dianina smrt, rudarska katastrofa i užasna '92.: Ovo su ključni trenuci vladavine kraljice Elizabete II.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba