Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IZA KRALJEVSKE OBITELJI

Harry i jedva vidljiva Meghan: Stiglo objašnjenje zašto su vojvode od Sussexa bili u drugom redu na kraljičinom pogrebu

Mnogi sumnjaju u istinitost službenog priopćenja palače vezanog za raspored sjedenja na državnom sprovodu kraljice Elizabete II.

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 21.9.2022. u 15:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princ Harry i Meghan Markle sjedili su u drugom redu u Westminsterskoj opatiji gdje je služena misa u čast pokojne kraljice Elizabete II. Smješteni su bili odmah pored princeze Beatrice i njezinog supruga Edoarda Mapellija Mozzija. U istom redu s vojvodama od Sussexa su sjedili Lady Louise Windsor i vikont James. Ispred Harryja je bio njegov djed i novi britanski kralj Charles III. pored kojeg je stajala njegova supruga Camilla.

Isto tako, Harryjev stariji brat princ William, sjedio je u prvom redu, ali u redovima s lijeve strane (ako se gleda prostor s ulaza u crkvu). Odmah pored njega smještena su bila njegova djeca: princ George i princeza Charlotte te supruga Kate Middleton. Pored kralja i kraljice smješteni su bili jedina kraljičina kći princeza Anne i njezin suprug Tim Laurence kao i djeca princeze Anne, Peter Phillips i Zara Tindall. upravo zbog tog rasporeda sjedenja se počelo raspravljati zbog čega su Harry i Meghan bili smješteni u drugi red s desne strane, a ne u prvi.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Prema službenom objašnjenju palače, Meghan i Harry su bili smješteni u drugom redu jer su unuci najdugovječnije britanske kraljice "slagani po približnoj starosnoj dobi", a itekako se vodilo računa o tome da se članovi kraljevske obitelji ne razdvajaju, pišu britanski mediji.

Naravno da pojedini krugovi obožavatelja kraljevske obitelji smatraju kako je bivša američka glumica Meghan Markle s namjerom smještena u drugi red. Markle je stajala iza Camille pored koje je bila princeza Anne i njezin suprug Tim Laurence koji je svojom visinom zaklanjao Harryjeva suprugu. Kada bi se tome dodao Meghanin veliki šešir te visoka crkvena vijeća, pogled na nekadašnju glumicu je bio gotovo u potpunosti spriječen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako se bolje razmisli o tvrdnji palače, raspored sjedenja napravljen po približnoj starosnoj dobi ne drži vodu jer je 32-godišnja princeza Eugenie sjedila iza 40-godišnjeg princa Williama s 36-godišnjim suprugom Jackom Brooksbankom i 62-godišnjom majkom Sarom Ferguson. S druge strane, 18-godišnja Lady Louise Windsor sjedila nekoliko mjesta prije nje, također u drugom redu.

Gledajte dokumentarni film koji slavi 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. BESPLATNO na PLAYU

Upravo se čita

Image
BURNO U BRAKU

Vjenčao se najmlađi par sezone, a Bojan i Saša i dalje ne pronalaze zajednički jezik: 'Vidjet ćemo dokle će to ići...'

Gledajte dokuseriju 'Otkrivanje kraljevskih tajni' ekskluzivno na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Fatalna influencerica

Baka Prase zbog nje se povukao, prekid ga je jako pogodio: Tko je zapravo Anja Bla?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba