Ostalo

Harvey Weinstein se predao policiji u New Yorku: optužen je za silovanje

Do njegove predaje pravosuđu došlo je nakon pokretanja istrage o optužbama za seksualno napastovanje brojnih glumica i zaposlenica njegove producentske kuće

Tabloid.hr
25.05.2018 13:59

Protiv filmskogproducenta Harveyja Weinsteina , kojeg su deseci žena optužili za spolno zlostavljanje, podignuta je optužnica u petak u New Yorku za silovanje i za spolno zlostavljanje.

Weinstein (66) je oko 7.30 sati po lokanom vremenu stigao u policijsku stanicuna jugu Manhattana, nedaleko od mjesta gdje je jedno vrijeme imao ured i od njegovekuće u Greenwich Villageu.

Ispred zgrade ga je dočekalo nekoliko desetaka kamera i novinara svjetskih medija, ali nije dao nikakvu izjavu.

Harvey Weinste

Splash/Guliver images

Njujorška policija je nedugo nakon toga priopćila da je optužen za silovanje i za spolno zlostavljanje dviju žena , ali nije naveladruge pojedinosti.

Nakon policijske obrade Weinstein je u pratnji policije oko 9:15 sati (15:15 sati) došaona sud,objavio je ured državnog tužitelja. Po pisanju nekih medija, za spolno zlostavljanje optužuje ga Lucia Evans , koja je jednom javno posvjedočila da ju je Weinstein 2004. prisilio na oralni seks.

O optužbi za silovanje zasad nema nikakvih informacija.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Weinstein jenakon podizanja optužnice pušten na slobodu uz jamčevinu od milijun dolara, obvezu nošenja elektroničke narukvice i predavanja putovnice, javljaAFP.

Uvjeti njegova puštanja na slobodu utvrđeni su na kratkom saslušanju pred sucem na Manhattanu, na temelju dogovora koji su prethodno postigli državni tužitelj Manhattana i njegov odvjetnik Ben Brafman .

Harvey Weinstein

AP

Izvješća o Weinsteinovunasilju nad ženama pokrenula su lavinu sličnih optužbi protiv drugih holivudskih zvijezda, televizijskih novinara i drugih moćnih ljudi. Mnogi od njih su otpušteni ili su dali ostavku.

Bujica optužbi potaknulaje pokret MeToo , kojem su se pridružiležene iz svih grana industrije koje su iskusileseksualno uznemiravanje ili napastovanje na poslu.