Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
osnivač playboya

Hefnerov prsten za viagru prodan na dražbi za 146 tisuća kuna

Prihod od dražbe namijenjen je Hefnerovoj zakladi osnovanoj 1964. godine

Image
Foto: www.profimedia.hr
Hina/ 3.12.2018. u 9:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sako tamno-crvenoga smoking odijela što ga je rado nosio utemeljitelj Playboya Hugh Hefner prodan je na dražbi u Los Angelesu za 41.600 dolara, a među ponuđenim predmetima našao se i njegov pisaći stroj iz studentskih dana te prvi broj časopisa koji ga je proslavio. 

Pisaći stroj je postigao najvišu cijenu, čak 162.500 dolara. Koristio ga je za stvaranje prvoga broja Playboya koji je izašao 1953. godine, kazali su iz aukcijske kuće Julien's Auctions.

Prvi Hefnerov osobni primjerak slavnog časopisa za muškarce s Marylin Monroe na naslovnici prodan je za 31.250 dolara.

Hugh Hefner umro je u rujnu 2017. u dobi od 91. godine, a imovinu je ostavio svojoj zakladi koja je nedavno odlučila neke njegove predmete ponuditi na aukciji.  Najneobičniji predmeti ponuđen na dražbi bio je zlatni prsten s odjeljkom za tabletu viagre. Prodan je za 22.400 dolara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Cjelokupan set svezaka časopisa koji obuhvaćaju razdoblje od 1953. do 2013. godine prodan je za 76.800 dolara, a  Hefnerova bijela kapetanska kapa koju je često nosio postigla je 19.200 dolara. 

Pismo iz 1962. godine buduće feministkinje Glorije Steinem koja je tada u tajnosti radila kao Playboyeva zečica u Hefnerovu njujorškom noćnom klubu i o tomu pisala u časopisu "Show" prodano je za 22.400 dolara. 

Upravo se čita

Image
brak na prvu

Nikada burnija svađa, Saša vikala iz petnih žila: 'Nemoj mi nuditi ništa, ponašaj se kao da ne postojim'

Prihod od dražbe namijenjen je Hefnerovoj zakladi osnovanoj 1964. Zaklada podupire građanske slobode, među kojima su i prava LGBT zajednice, kao i legalizaciju marijuane, stoji u priopćenju aukcijske kuće. 

Zahvaljujući uspjehu "Playboya" Hefner je za života postao milijunaš, a njegova neto vrijednost u doba smrti procijenjena je na više od 43 milijuna dolara. Hefner je bio politički aktivist i filantrop aktivan u nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Playboy" je izlazio jednom mjesečno i na svoji je stranicama donosio fotografije golih žena, zajedno s raznim člancima o modi, sportu, novim proizvodima i javnim osobama.

Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Arthura C. Clarkea, Iana Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Atwood, a za časopis su radili i mnogi poznati fotografi: Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall i drugi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVUČI ČUDNO, ALI...

Riješen misterij: Jesu li glumice Jana Bjelica i Marta Bjelica iz serije "Močvara" sestre?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba