Play ponuda
Play ponuda
'očajna kućanica'

Holivudska glumica priznala krivnju za davanje mita za upis kćeri na fakultet: Prijeti joj do 20 godina zatvora

Glumica Felicity Huffman koja se proslavila u seriji 'Kućanice' priznala je krivnju za davanje mita za upis kćeri na prestižni fakultet

Image
Foto: www.profimedia.hr
Tabloid.hr/ 9.4.2019. u 9:36
Play ponuda

Trinaest bogatih roditelja, uključujući glumicu Felicity Huffman, priznat će krivnju za korištenje mita i drugih oblika prijevare za upis svoje djece na prestižne fakultete, prenosi CNN.

>> Glumice iz 'Kućanica' i 'Pune kuće' dale milijune da im se djeca upišu na fakultete

Huffman, zvijezda 'Kućanica', priznala je da je platila 15 000 dolara lažnoj humanitarnoj udruzi povezanom s Rickom Singerom kako bi namjestila kćerine rezultate na SAT testovima. Radi se o testu sposobnosti koji se koristi kao prijamni ispit za upis na fakultete u SAD-u.

Glumici prijeti i do 20 godina zatvora, ali će zbog priznanja krivice tužitelji preporučiti nižu zatvorsku kaznu, kao i novčanu kaznu od 20 000 dolara te godinu dana uvjetne kazne.

"U potpunosti prihvaćam svoju krivicu i s dubokim žaljenjem te sramom zbog onoga što sam učinila, prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke. Stidim se boli koju sam prouzročila svojoj kćeri, obitelji, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici. Želim se ispričati svima njima, a posebno onim učenicima koji svaki dan naporno rade kako bi se upisali na sveučilišta i njihovim roditeljima koji uz ogromne žrtve daju iskrenu podršku svojoj djeci“, piše u glumičinom priopćenju.

Uz Huffman, još je jedna slavna glumica optužena za davanje mita za upis dvaju kćeri na fakultet. Radi se o Lori Loughlin, zvijezdi humoristične serije 'Puna kuća' i njezinom suprugu, modnom dizajneru Mossimu Giannulliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Oni zasad nisu priznali krivnju, a optuženi su da su 2016. Singerovoj zakladi platili čak 500 000 dolara kako bi kćeri upale na fakultet kao veslačice.

Loughlin i Huffman su dvije najpoznatije osobe među ukupno 50 optuženih u slučaju imućnih Amerikanaca koji su mitom pokušali upisati djecu na vodeće fakultete.

Prema optužnici, prvookrivljeni William 'Rick' Singer je primio oko 25 milijuna dolara za podmićivanje zaposlenika fakulteta i trenera. On je također priznao krivnju i surađuje s vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
PROZVAO IH VARALICAMA

Karmela i Tomislav za RTL.hr o incidentu u 'Superparu': 'Napao je da ne mora Anamarija i da ispadne mačo'

Tužitelji tvrde da su optuženi roditelji platili Singerovoj tvrtki oko šest milijuna dolara za lažiranje rezultata SAT testova njihove djece ili za potplaćivanje trenera da pomognu djeci koja se nisu bavila sportom da dobiju stipendije i tako se upišu na fakultet.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Malala Yousafzai

Najmlađa nobelovka kojoj su talibani pucali u glavu zasjala na naslovnici britanskog Voguea

Play ponuda

Više s weba