Ostalo

Holivudski Hrvat u utrci za Oscara

Holivudska zvijezda u usponu, Thomas Horn, koji glumi glavnu ulogu u filmu 'Jako glasno i nevjerojatno blizu' nominiranom za Oscara, je podrijetlom iz Našica.

S.K.
27.01.2012 17:33

U drama Jako glasno i nevjerojatno blizu , koja je nominirana za nadolazećeg Oscara u kategoriji za najbolji film, glavna uloga je pripala mladom Amerikancu hrvatskih korijena Thomasu Hornu .

Prema pisanju Glasa Slavonije,Thomasova majka Biljana je iz Našica, a sam 14-godišnja zvijezda je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj. Talentirani dječak tečno govori hrvatski i navodno obožava dolaziti u posjet baki i djedu.

U filmu nominiranom za prestižnu nagradu Oscara glumi svestranog dječaka Oskara Schella , koji je u potrazi za bravom koju otvara tajanstveni ključ kojeg mu je ostavio njegov otac, koji je poginuo u napadu na WTC 11. rujna 2011. godine.

Thomas se sjajno našao rame uz rame s glumačkim pionirima Tomom Hanksom te Sandrom Bullock .

U Hollywoodu se probio nakon što je s 12 godina osvojio 176.000 kuna i putovanje na Aljasku za sebe i obitelj u kvizu Izazov . Njegovo natjecanje u kvizu gledao je producent filma Društvena mreža Scott Rudin , koji je odmah potom okrenuo nekoliko brojeva te preporučio dječaka svojim kolegama u filmskoj industriji.

Nedugo nakon toga su iz Thomas škole javili njegovom ocu da jedna holivudska agencija pokušava stupiti u kontakt s njima. Thomas otac je isprva mislio kako je riječ o šali, no ubrzo je shvatio kako je njegov sin na putu da postane nova holivudska zvijezda.

Dječak je inače nevjerojatno svestran i talentiran. Naime, osim hrvatskog i engleskog, 14-godišnjak govori španjolski i uči mandarinski. Hobiji su mu sviranje klavira, borilačke vještine, čitanje i spavanje.