Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
mali genijalac

Holivudski Hrvat u utrci za Oscara

Holivudska zvijezda u usponu, Thomas Horn, koji glumi glavnu ulogu u filmu 'Jako glasno i nevjerojatno blizu' nominiranom za Oscara, je podrijetlom iz Našica.

Image
Foto: PIXSELL
S.K./ 27.1.2012. u 17:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U drama Jako glasno i nevjerojatno blizu, koja je nominirana za nadolazećeg Oscara u kategoriji za najbolji film, glavna uloga je pripala mladom Amerikancu hrvatskih korijena Thomasu Hornu.

Prema pisanju Glasa Slavonije, Thomasova majka Biljana je iz Našica, a sam 14-godišnja zvijezda je već nekoliko puta bio u Hrvatskoj. Talentirani dječak tečno govori hrvatski i navodno obožava dolaziti u posjet baki i djedu.

U filmu nominiranom za prestižnu nagradu Oscara glumi svestranog dječaka Oskara Schella, koji je u potrazi za bravom koju otvara tajanstveni ključ kojeg mu je ostavio njegov otac, koji je poginuo u napadu na WTC 11. rujna 2011. godine.

Thomas se sjajno našao rame uz rame s glumačkim pionirima Tomom Hanksom te Sandrom Bullock.

U Hollywoodu se probio nakon što je s 12 godina osvojio 176.000 kuna i putovanje na Aljasku za sebe i obitelj u kvizu Izazov. Njegovo natjecanje u kvizu gledao je producent filma Društvena mrežaScott Rudin, koji je odmah potom okrenuo nekoliko brojeva te preporučio dječaka svojim kolegama u filmskoj industriji.

Nedugo nakon toga su iz Thomas škole javili njegovom ocu da jedna holivudska agencija pokušava stupiti u kontakt s njima. Thomas otac je isprva mislio kako je riječ o šali, no ubrzo je shvatio kako je njegov sin na putu da postane nova holivudska zvijezda.

Dječak je inače nevjerojatno svestran i talentiran. Naime, osim hrvatskog i engleskog, 14-godišnjak govori španjolski i uči mandarinski. Hobiji su mu sviranje klavira, borilačke vještine, čitanje i spavanje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SEKS U VINOGRADU

Procurio privatni pornić lijepe voditeljice

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba