Ostalo

Homoseksualni fanovi 'Igre prijestolja' revoltirani jer ne mogu sudjelovati u nagradnom natječaju...

Pripadnici LGBTQ+ zajednice razočarani su marketinškom kampanjom popularne serije koja ih izostavlja

Tabloid.hr
22.03.2019 16:46

LGBTQ+ obožavatelji serije ' Igra prijestolj a' razočarani su natječajem kojim se potiče darivanje krvi,ali izostavlja homoseksualce.

Naime, u sklopu marketinške kampanje za osmu sezonu popularne serije od obožavatelja se traži da se darivanjem krvi američkom Crvenom križu bore za besplatne karte za premijeru.

LGBTQ+ zajednici sporno je pravilo o tome kome je dozvoljeno darivati krv. Naime, Crveni križ ima odredbu kojom ne dopuštaju homoseksualnim i biseksualnim fanovima serije puni pristup natjecanju kojeg imaju heteroseksualci.

Američki Crveni križ ne prihvaća krv muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima zbog federalne politike uvedene 1983. kako bi se spriječilo zaražavanje virusom HIV-a.

Prije četiri godine zakon je izmijenjen pa je homoseksualnim i biseksualnim muškarcima dozvoljeno darivanje krvi, ali samo ako su se 12 mjeseci suzdržavali od seksualnih odnosa s drugim muškarcima. Pristup nagradnoj igri zabranjen je i ženama koje su u posljednjih 12 mjeseci imale spolne odnose s biseksualnim muškarcem.

Zbog ovog su pravila homoseksualni i biseksualnifanovi 'Igre prijestolja' ostali u šoku. Nakon mnoštva negativnih komentara oglasili su se HBO i Crveni križ koji su fanovima rekli da se mogu prijaviti i biti u "stanju čekanja".