Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DUGUJE 900 TISUĆA KUNA?

I Alen Vitasović na stupu srama: 'Toliko love u životu nisam vidio'

Nema više skrivanja! Tko je i koliko novca utajio ne plativši porez, sve je sada itekako vidljivo na stranici porezne uprave, koja je u utorak bila najčitanije štivo u zemlji. Kad se samo vidi o kakvim se silnim milijunima radi, čovjeku se zavrti u glavi.

RTL/ 31.7.2012. u 18:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedva da su svi stali na stup srama koliko se poznatih utajivača poreza tu zateklo. Estradnjaci, poslovnjaci, sportaši, dizajneri, umjetnici. Namjerili su se na čovjeka koji više ne želi trpjeti da se itko skriva sa svojim dugovima.

"Ova lista polučit će rezultate. Ljudima nije ugodno biti prepoznat kao osoba koja ne plaća za obrazovanje, za zdravstvenu zaštitu, za socijalne probleme u Hrvatskoj", govori ministar financija SlavkoLinić.

Tko su ti ljudi? Lista je vrlo dugačka pa treba od nekoga krenuti. DanijelPopović primjerice nije plaćao niti alimentaciju za dijete, a i državi je dužan skoro 800 tisuća kuna. Iako ga svi mediji navode kao dužnika, nekad popularni pjevač iz Istre nam je u telefonskom razgovoru izjavio da su se svi namjerili na krivog AlenaVitasovića.

"U Puli ima šest Alena Vitasovića. To je jedan ugostitelj koji nema veze s pjevanjem, a ne ja pjevač. Ja u životu nisam vidio 900 tisuća kuna, a kamoli da sam toliko dužan", tvrdi istarski pjevač.

Zato jest JasenkoHoura. A Thompson, kojega se najčešće spominjalo kao velikog dužnika, nije na listi, jer još nije do kraja utvrđeno treba li on uopće biti tamo.

Listom  dominiraju sportaši, koji kad je porez u pitanju, i ne znaju što je fair play.  Najbolji hrvatski vozač svih vremena NikoPulić dovezao se tako do duga od skoro milijun i pol.

Ali najviše se poreznog blata nakupilo u nogometu. GoranSablić je tako skupio nevjerojatnih 2.655.800,81 kuna duga. Slijedi ga poznati DinoDrpić, suprug još poznatije Nives, koji je stražnjicu, osim publici na stadionu, pokazao i poreznoj upravi. Njegov je dug 1.047.417 kn. Tu su i bivši Hajdukovac, a novopečeni Istranin AhmadSharbini sa  830.284, nogometni umirovljenik DarioSmoje i bivši reprezentativac JuricaBuljat, koji sad u Izraelu skuplja novce da bi, samo možda, otplatio dio svog duga od 542.640 kn.

Od ovih se silnih iznosa lako zavrti u glavi, a nismo nabrojali ni pola njih. Kad bi ova svita vratila barem dio toga što je ostavila u novčanicima, Hrvatska bi postala mala Švicarska. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
seksi izdanja

Vrhunski sportaši potpuno goli: skinuli se za novi ESPN-ov magazin

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba