Ostalo

I Tom Hanks 'počastio' Donalda Trumpa: 'On je neuko egocentrično blebetalo'

Hanksu, velikom donatoru američke Demokratske stranke, u Rimu će biti dodijeljena nagrada za životno djelo

HINA
14.10.2016 10:43

Američki glumac Tom Hanks u četvrtak u Rimu na konferenciji za novinare održanoj u povodu održavanja 11. Rimskoga filmskog festivala nije previše birao riječi odgovarajući na pitanja orepublikanskomekandidatuza Bijelu kuću DonalduTrumpu ,nazvavši ga "neukimegocentričnim blebetalom".

Hanksu, velikom donatoru američke Demokratske stranke,u Rimu će biti dodijeljena nagrada za životno djelo.

Na novinarska pitanja o izboru Trumpa za američkog predsjednika povukao je paralelu između njega i bivšega talijanskog premijera Silvija Berlusconija .

Kazao je da je u utrci za predsjednika države u njegovojdomovini i ranije među kandidatima bilo upitnih i spornih imena, no da "ipak nikada nisu izabrani, jer Amerikanci nisu željeli budućnost kakvu su im oni nudili" te "sigurno neće ni ubuduće...pa tako ni ovaj put."

Duhovito imitirajući engleski s talijanskim akcentom novinara okupljenih na konferenciji koji su ga pitali:"Tome, Tome, azašto Trump? Zašto Trump?", odgovorio je: "Pa vi ste Talijani... shvatit će te. A zašto Berlusconi? Zašto?"

"Mnogi dijelovi svijeta susreću se s brojnim problemima koji se ponekad čine nepremostivima. Kad se Amerika povremeno suoči sa sličnim problemima, kao sada,nikada ne izaberenekoneukoegocentričnoblebetalo", kazao je ovaj dvostruki oskarovac.