Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izlazak iz ormara

I zvijezda američkog nogometa priznala da je gej!

Nakon što je bivši njemački nogometni reprezentativac javno priznao da je homoseksualac, velika zvijezda američkog nogometa Michael Sam učinio je isto!

RTL/ 10.2.2014. u 17:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nije trebalo dugo čekati! Nakon što je prije mjesec dana proslavljeni njemački nogometaš Thomas Hitzlsperger priznao da je homoseksualac, na isti se hrabar potez odlučila i velika zvijezda američkog nogometa.

"Došao sam svijetu reći da sam ponosni homoseksualac", rekao je Michael Sam.

O njegovoj se seksualnoj orijentaciji dugo šuškalo, a onda je odvažni Michael stvar uzeo u svoje ruke. I to na vrhuncu slave, jer bi u svibnju trebao zaigrati u najpopularnijoj američkoj sportskog ligi.

"Prošlog kolovoza sam to objavio članovima svoga kluba. Oni su to sjajno prihvatili. Okružili su me i podržali. Ne mogu zamisliti bolju momčad", izjavio je Sam.

Priznaje kako su ga muškarci oduvijek privlačili. To je, međutim, dugo krio. Onda je napokon shvatio da mora biti iskren. Prema sebi, navijačima, ali i onima koji još nemaju snage za ove velike riječi.

"Ovo znam već dugo. Samo sam htio drugima reći da sam homoseksualac. To ne bi smio biti problem. U životu sam svašta prošao. Svjedočio sam kada su pucali u moga brata, a sestra mi je umrla dok je bila mala beba i nisam je imao prilike upoznati", priznao je.

Thomas Hitzlsperger je svoju životnu ispovijed javno izrekao tak kada je završio profesionalnu karijeru. I od tada više nije toliko bitno što je svojoj Njemačkoj donio svjetsku broncu i europsko nogometno zlato.

"Nisam to učinio jer sam u početku svoje nogometne karijere bio u vezi sa ženom. Bili smo zajedno osam godina. Kada smo prekinuli, usredotočio sam se na nogomet. To sam oduvijek htio raditi", izjavio je Hitzlsperger.

Za razliku od Nijemca, mladi je Amerikanac svoju intimu sa svijetom podijelio na vrhuncu svoje blistave karijere.

"Želim biti nogometaš u NFL-u. Razumijem da je ovo velika stvar. To još nitko nije učinio. To je težak proces", istaknuo je Sam.

"Radi se o tome da je muška svlačionica u bilo kojem sportu vrlo kompleksno mjesto. Ali, budući da se tu radi o liberalnoj sredini, puno liberalnijoj nego što je naša, s obzirom da je to javnost dobro prihvatila, mislim da nekog problem neće biti", komentirao je sportski urednik RTL-a Nino Štambuk.

S druge strane bare, nogometaševo outanje dočekano je s oduševljenjem. A sudeći prema svakojakim homofombim biserima, Lijepa naša na ovakve će heroje još dugo čekati.

"Toliko puta sam se angažirao tvrdeći da nogometaš ne može biti homoseksualac. Ali evidentno je da ću morati biti demantiran. Ako netko kategorički tvrdi da je on to, onda imam razloga da se zapitam koliko ja imam pravo", rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro je možda demantiran, ali drugi još očito nisu shvatili da bi svlačionica trebala biti otvorena za sve. Hrvati su, ionako, referendumom ubili svaku nadu da bi neka hrvatska kopačka mogla zabiti možda i najznačajniji gol u svojoj karijeri.

"To je teško reći. Mislim da se to neće dugo dogoditi. Ali nikad ne reci nikad", dodao je Štambuk.

Jodie Foster, Giorgio Armani i Elton John - oni predvode vojsku odvažnih. Njima se priključio i Ricky Martin koji je svoje veliko priznanje prije tri godine odradio kod Oprah. Srećom, lavina se nije zaustavila samo na umjetnicima, nego se očito prelila i na sportske terene.

"Ja se na bojim priznati tko sam. Ja sam Michael Sam, apsolvent na fakultetu, Afroamerikanac i homoseksualac", zaključio je Michael Sam.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
posljednji boem

Žene kojima je pjevao Toma! Njegova prva ljubav preminula je sa svega 20 - i Zdravković joj je posvetio potresne stihove

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba