Ostalo

Iako je bio velika dječja zvijezda, slava mu je donijela samo patnju, a sada je rođendan dočekao na...

Njemu je velika slava donijela više lošeg, nego dobrog...

Tabloid.hr
10.03.2021 15:15

Glumac Jake Lloyd sa samo se deset godina proslavio ulogom mladog Anakina Skywalkera u kultnom filmu "Ratovi zvijezda - Epizoda 1: Fantomska prijetnja", ali se, nažalost, ispostavilo da mu je ta uloga donijela više lošeg, nego dobrog.

Jake Lloyd

(FOTO: www.profimedia.hr)

Naime, iako je u to vrijeme bio prava dječja zvijezda, susretao se s oštrim komentarima svojim vršnjaka koji su ga maltretirali u školi."Čitavo moje školovanje je bio pakao na zemlji. Druga su djeca bila zaista zla. Ispuštali bi zvukove svjetlosnog mača svaki put kad bi me vidjeli. To je bilo potpuno ludilo",ispričao je jednom.

O tome se oglasioi Mark Hamill , glumac koji je utjelovio ulogu Lukea Skywalkera u originalnoj trilogiji."Još uvijek sam ljut zbog načina na koji je tretiran Jake. Imao je samo 10 godina, bio je dječaki uradio je točno ono što je George Lucastražio od njega", rekao je.

Jake Lloyd

(FOTO: www.profimedia.hr)

Mladi Lloyd nakon "Ratova zvijezda" snimio je još dva filma, a onda se 2001. potpuno povukao iz javnosti. Kasnije se bavio režijom dokumentarnih filmova i spotova, ali na drugačiji način negonekada. "Shvatio sam da mrzim kada su kamere uperene u mene", izjavio je prije deset godina.

Jake Lloyd

I iako je dugo vremena bio prava enigma javnosti, 2015. se saznalo mnogo tužnih detalja iz njegovog privatnog života. 2012. je napustio fakultet nakon jednod semestra, a tri godine nakon uhitili su ga zbog nesavjesne vožnje kada je bježao od policije i nije stao na crveno. Deset mjeseci je završio u zatvoru , ali su ga ubrzo premjestili u psihijatrijsku ustanovu gdje su mu dijagnosticirali shizofreniju.

(FOTO: www.profimedia.hr)

A onda mu se 2018. dogodila još jedna tragedija. Sestra mu je iznenada preminula u snu što mu je nanijelo dodatni udar na psihu. Iz bolnice je izašao 2019., a godinu nakon je njegova majka izjavila da i dalje boluje, ali da mu je stanje sve bolje. Ipak, mediji su nedavno pisali da je svoj 32. rođendan, koji je bio petog ožujka, ipak dočekao na prihijatriji.