Ostalo

Iako je sin poznatog Clinta, Kyle Eastwood odlučio je ići svojim putem i posvetiti se glazbi

Kad si dijete poznatih roditelja, nikada nije lako izgraditi svoje ime i izići iz sjene mame i tate. No jazz glazbeniku Kylu to je uspjelo. Sin mega popularnog Clinta Eastwooda ovih dana boravi u Hrvatskoj

Ivan Dobran
26.10.2016 18:20

Festivala filmske glazbe u svijetu ima ravno pet. Jedan od njihove je godine stigao u Rovinj. A s njim i zvijezda ovogodišnjeg izdanja – Kyle Eastwood , jazz basist i sin poznatog tate Clinta. Ovo mu nije prvi put u Hrvatskoj.

"Ovo mi je treći ili četvrti put u Hrvatskoj. Svirao sam prije nekoliko godina na jazz festivalima u Opatiji i Zagrebu. Predivna je to zemlja, uvijek se rado vraćam. Trebao bih češće dolaziti", rekao je Kyle Eastwood.

Samozatajan i nenametljiv Kyle je, za razliku od mnoge djece poznatih, karijeru izgradio vlastitim trudom. Novinarska pitanja o ocu nisu mu omiljena, ali i na njih strpljivo odgovara.

"Kad ste u rodu s nekim tako poznatim, to ima i svojih prednosti i svojih mana. Ponekad ljudi donesu zaključke o tome što radiš i tko si prije nego što te zapravo upoznaju. Trudim se ne zamarati se time. Koncentriram se na svoju strast i svoju karijeru", dodao je Kyle.

Iako je uspješnu jazz karijeru sam stvorio, ljubav prema glazbi naslijedio je od roditelja. Često su ga vodili na koncerte gdje se kao dijete iza pozornice imao prilike družiti s velikanima poput Sare Vaughan i Dizzyja Gillespieja.

"Odrastao sam uz puno glazbe. Moji su roditelji uvijek slušali razne ploče. Osobito jazz", rekao je.

Prve note također je naučio upravo od Clinta.

"Otac me pomalo učio svirati klavir kad sam bio klinac. Tako je upravo on zaslužan što sam se zakačio za klavir."

Uz oca je kao tinejdžer glumio i u nekoliko filmova te planirao upisati filmsku režiju. Ali kad mu se pružila prilika da igra glavnu ulogu u Karate Kidu, shvatio je što zapravo želi. I ulogu odbio.

"Odlučio sam da je glazba moja ljubav i njome se od tada bavim."

Roditelji su ga, kaže, uvijek podržavali.

"Bili su sretni što sam pronašao u onome što volim i oko čega sam strastven."

Uz vlastitu karijeru, Kyle je s ocem surađivao na čak osam filmova. U poslu se, kao i u privatnom životu, dobro slažu.

"Odrastao sam gledajući ga kako radi. Na setu, dok montira.Tako da jako dobro znam kako on voli raditi. On, zapravo, i piše glazbu pa ponekad napiše ideju koju želi ukomponirati u projekt. On je odličan šef, dobro je raditi s njim", kaže mlađi Eastwood.

Skromnog i talentiranog Kylea ne zanima svjetska slava. Važna mu je ljubav prema poslu. Svirati jazz za njega je najveća sreća.