Ostalo

Iako je 'Wonder Woman' najplaćeniji, ovaj su film proglasili najboljim u 2020.

Prestižna američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je dramu "Nomadland" redateljice Chloe Zhao najboljim filmom 2020. godine, tvitala je udruga u subotu.

Hina - Tabloid.hr
11.01.2021 09:45

Udrugu je 1966. osnovao JoeMorgenstern , sjedište joj je uNew Yorku, a čini je više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih listova i časopisa, među kojima su TheNew Yorker, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall Street Journal, The Christian Science Monitor i NPR .

" Nomadland " je, po izboru NSFC-a osvojio nagraduza najbolju režiju, koju potpisujeChloe Zhao te za najbolju glavnužensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand .

Nomadland

(FOTO: www.profimedia.hr)

Šezdesettrogodišnja McDormand glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008. , spakira stvari u svoj automobil i odlučuje živjeti nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog sloma maloga grada.

Nagradaza najboljeg glumca po mišljenju Udruge pripala je 68-godišnjem Britancu Delroyu Lindu, koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spikea Leeja "Da 5 Bloods".

24-godišnja bugarska glumica Maria Bakalova osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma "Borat" Sache Barona Cohena, a nagradaza najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkomglumcu PauluRaciju za ulogu u drami "Sound of Metal".

Dokumentarni film "Collective" RumunjaAlexandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnome klubu u Bukureštu, pri čemu su smrtno stradali deseci ljudi,Nacionalna udruga filmskih kritičaraproglasila je najboljimstranim filmom u 2020.