Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
kritičari odlučili

Iako je 'Wonder Woman' najplaćeniji, ovaj su film proglasili najboljim u 2020.

Prestižna američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je dramu "Nomadland" redateljice Chloe Zhao najboljim filmom 2020. godine, tvitala je udruga u subotu.

Image
Foto: Instagram
Hina/Tabloid.hr/ 11.1.2021. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udrugu je 1966. osnovao Joe Morgenstern, sjedište joj je u New Yorku, a čini je više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih listova i časopisa, među kojima su The New Yorker, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall Street Journal, The Christian Science Monitor i NPR .

"Nomadland" je, po izboru NSFC-a osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Chloe Zhao te za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Šezdesettrogodišnja McDormand glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008., spakira stvari u svoj automobil i odlučuje živjeti nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog sloma maloga grada.

Nagrada za najboljeg glumca po mišljenju Udruge pripala je 68-godišnjem Britancu Delroyu Lindu, koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spikea Leeja "Da 5 Bloods".

24-godišnja bugarska glumica Maria Bakalova osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma "Borat" Sache Barona Cohena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Paulu Raciju za ulogu u drami "Sound of Metal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dokumentarni film "Collective" Rumunja Alexandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnome klubu u Bukureštu, pri čemu su smrtno stradali deseci ljudi, Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je najboljim stranim filmom u 2020.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na gospodarskom forumu

Mia Franić nakon dugo vremena snimljena u javnosti: Manekensku karijeru u potpunosti je ostavila u prošlosti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba