Play ponuda
Play ponuda
KRIVI I POGREŠAN ČOVJEK

'Iako naše pjesme zvuče isto, o plagijatu - nema govora!'

Nekoć su se glazbenici gotovo cijelu godinu pripremali kako bi zablistali na Splitskom festivalu. Pomno se biralo sve: od haljina, odijela, cipela, a o pjesmama da i ne govorimo. Ove godine nešto sasvim drugačije! Lidija Bačić nastupit će s već poznatom pjesmom srbijanske pjevačice Tijane Dapčević.

RTL/ 4.7.2014. u 17:50
Play ponuda

Malo nas dijeli do velikog nedjeljnog finala Splitskog festivala, za kojeg se užurbano priprema i LidijaBačić. Novi nastup, ali stara ljubav prema festivalu sa splitskih Prokurativa.

"Moj prvi nastup na Prokurativama je bio na dječjem festivalu 1997. i onda sam dvije godine nakon bila na velikom festivalu. Tako da od djetinjstva pjevam, a što se tiče karijere, zadovoljna sam, pjesme sve govore. Treba pogoditi u srijedu", kaže Lidija.

Lidija se s novom pjesmom nada baš pogoditi u sridu, a to se s istom pjesmom svojedobno nadala i jedna njezina kolegica. Pjesmu Krivi Čovjek, prije šest godina otpjevala srbijanska pjevačica TijanaDapčević. Lidijin Krivi Čovjek u Tijaninoj verziiji je bio Pogrešan čovek!

Ista pjesma, druga pjevačica. Lidija tvrdi, iako zvuči isto, o plagijatu - nema govora!

"Za Tijanu je pjesmu isto napisao MiroBuljan, ali inače to je bilo za srpsko ili makedonsko tržište, ne znam točno. Tako da je ova pjesma licencirana kao nova u Hrvatskoj. Znači, isti je autor, ali je ona kao nova, zakonski sve ispunjava", uvjerava pjevačica.

Zakon je dao zeleno svjetlo i ona je jedva čeka zapjevati na Splitskom festivalu. Tvrdi kako joj nimalo ne smeta što je njezina nova pjesma već davnih dana opjevana.

"Neuki ljudi uvijek mogu pričati, ali oni koji se razumiju u to će reći - pa nitko ti ništa ne može kad je zakonski nova pjesma u Hrvatskoj. Meni se ona svidjela na prvu i nije me briga", kaže Lidija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Autor je taj koji zadržava prava na pjesmu, a i zna Lidija - ponekad je i loš PR dobar PR.

"Kad se o pjesmi priča pa i u negatvnom smislu, na kraju to uvijek bude dobitno za tu pjesmu. Ne znam primjer u kojem to nije bilo dobro. Tako da dapače, neka pričaju!", poručuje pjevačica.

Kako je fakultet ekonomije zamijenila glazbom, tako je i Tijanin Pogrešni čovek zamijenjen Krivim čovjekom. Ispravno ili ne, mi danas nećemo suditi. Pljesak publike na splitskom festivalu najbolje će pokazati je li im se krivi - pogrešan ili, kakav već čovjek, svidio.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
2 braka i 15 afera

Holivudski zavodnik šokira: Iako ima osmero djece, Clint Eastwood za najstariju kćer saznao prije dvije godine

Play ponuda

Više s weba