Play ponuda
Play ponuda
sve za zdravlje

Ispovijest Josipe Pavičić Bernardini: 'Podvrgnula sam se dvostrukoj mastektomiji!'

Oko dvije i pol tisuće Hrvatica na godinu oboli od karcinoma dojke. I Josipa Pavičić Bernardini jedna je od njih. Prošlo je ljeto napipala kvržicu na grudima. Liječnici nisu imali dobre vijesti - dijagnosticiran joj je rak dojke. No nije bilo vremena za oplakivanje sudbine

J.G./ 27.4.2015. u 20:00
Play ponuda

Pobijedila je opaki karcinom, no to nije bilo dovoljno. Nakon genetičkog testa, nije se htjela igrati sa sudbinom. Zato se podvrgnula mastektomiji, odstranivši obje dojke.

Prvi je put sada o tome progovorila za naše kamere! Nije bilo baš lako svoju priču podijeliti sa svijetom. No bio je dovoljan samo jedan poseban trenutak.

"Kad sam tek prolazila priču s karcinomom nisam poželjela to dijelit ni sa kim. Međutim, kad je sve to bilo iza i kad sam išla na taj drugi korak, reakcije koje sam imala u bolnici u institutu, žene koje su mi prilazile, naravno da tamo nitko nije došao popiti kavu kad si već tamo zna se iz kojeg si razloga. Te žene koje su bile tamo, nekako sam u tim trenucima odlučila i drago mi je danas da jesam", izjavila je voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Bernardini.

Upravo je činjenica da je njezina priča ohrabrila druge žene koje se bore s karcinomom dojke poseban osjećaj.

"To je hrana, to jako puno znači, jako sam sretna i hvala svim tima ženama koje mi se javljaju. One dijele neku svoju priču sa samnom i traže podršku, a ja sam stvarno uvijek tu", poručuje Josipa.

Podršku su mnogi dali i Angelini Jolie, koja je nakon mastektomije, zbog velikog rizika od oboljenja, odstranila i maternicu. Josipa je i sama pratila Angelininu hrabru priču, ali i pročitala njezino dirljivo pismo u kojem je ispričala svoje strahove.

"Naravno da sam pročitala jer sam pratila cijelu priču smatram da u takvoj situaciji treba napraviti ono sto osjećaš i mislim da nije u redu da bi netko trebao glumiti suca, nitko", komentira spisateljica.

I sama je napravila ono što je osjećala i na tome joj treba iskazati poštovanje. Sada se veseli i opuštenom ljetu, jer, ruku na srce, protekla godina Josipi je bila sve samo ne takva.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
AS U RUKAVU

Koliko naše zvijezde zarađuju u dijaspori?

Play ponuda

Više s weba