Gotovo nije bilo žene kojoj nije bio simpatičan, a njegove dalmatinske dosjetke u showu "Tri dva jedan -kuhaj" ušle su u anale. Ivan Pažanin , jedno od najomiljenijih kuharskih lica s malih ekrana, radne dane provodi u Trogiru. Na opću radost svih obožavatelja.
"Nisam dopustio da mi se nešto promijeni... Odmah sam se bacio na posao, brzo sam ušao u staru kolotečinu. Normalno da taj neki javni život ima svoje prednosti i mane... Ljudi te prepoznaju, komentiraju, ali meni to bude simpatično. Zasad mi je super", kaže nam Pažanin.
Vratio se na posao, složio novi jelovnik u restoranu Don Dino , gdje je šef kuhinje, i naravno, brzo su ti specijaliteti, na kojima je radio, osvojili zahtjevna nepca brojnih gostiju.
Nama je predstavio steak od hobotnice s crvenom rižom i kremom od komorača. Pažanin ističe, važno je, i za taj famozni dimljeni steak od hobotnice, ali i brdo drugih specijaliteta, dobiti ideju, inspiraciju...
Za slaganje dobrog jelovnika na kojem su u potpunosti njegova unikatna jela - treba vremena.
"To sigurno traje 20, 30 dana, zavisi od inspiracije i vremena, kako vam dolazi. I naravno,u dogovoru s gazdama, vlasnicima restorana, onda smišljamo, kušamo, da dobijemo ono što mislimo da je najbolje i za restoran i za goste. Treba proći neko vrijeme da se sve to poklopi i napiše", otkriva nam chef Pažanin.
A njemu se bas sve poklopilo - iz gotovo kuharskog anonimca, lansiran je u zvjezdanu orbitu. Ne smeta mu tojer, i sam kaže, baš zato što su svi u showu bili prirodni i normalni, ljudi su ih zavoljeli.
Pretvaranje i fejkanje, kad je Ivan Pažanin u pitanju, ne dolazi u obzir.
"Uvijek postoji taj neki početni strah kako će vas ljudi prihvatiti, kako ćete odraditi taj posao. Super je sve bilo, zato što je bilo prirodno, što nismo ništa skrivali. Mi smo takvi kakvi jesmo, a to se ljudima može svidjeti ili ne. Nema namještanja, samo prirodno...", kaže Pažanin.
Na žalost brojnih dama, ljubiteljica lika i djela ovog 33-godišnjaka, i dalje je u sretnoj vezi. Ljubav cvjeta, ali o njoj mudro šuti. Privatni život je i dalje privatan.
"Nisan neki ljubitelj otkrivanja privatnog života, ali moraš naći kompromis s novinarima, sa svima. To nosi svoju težinu... Mi smo sve to super izbalansirali, sad je sve to odlično. Za mene je najbitnije da sam se ja odmah vratio u kužinu", tajanstven je Pažanin.
A kužina mu je sve. U njoj će provesti ove vruće mjesece, smišljajući nova jela. Malo odmora i guštanja, uhvati možda tek kad malo splasne ljetna radna sezona.