Ostalo

Najbolja europska glumica progovorila! Jasna Đuričić otkrila da je bila zlostavljana: 'Nisam prijavila...

Jasna Đuričić na svom je Instagram Storyju priznala da je bila zlostavljana te da zlostavljača nije prijavila jer ju je bilo sram

RTL.hr
07.02.2022 17:45

Glumica Jasna Đuričić objavila je video na svom Instagram Storyju, a u njemu je priznala da je bila zlostavljana. "Nisam prijavila jer me bilo sram. Sada me sram što me je bilo sram. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovno. Svaka čast onima koji govore jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci prema jednoj velikoj slobodi", rekla je Đuričić u videu koji je objavila . Pružila je time podršku pokretu "Nisam prijavila".

Nakon što je, naime, nastao pokret #nisamtražila, a potom i #nisisama, gdje su brojne djevojke progovorile o zlostavljanju koje su proživjele, počeo se nedavno širiti i hashtag #nisamprijavila. Žene u njemu navode razloge o tome zašto su šutjele o seksualnom zlostavljanju.

jasan đuričić

Foto: Profimedia

Priznanje velike glumice šokiralo je mnoge, no ono je zasigurno veliki poticaj brojnim ženama koje su prošle kroz teško zlostavljanje. Velika je stvar što je Jasna o zlostavljanju progovorila baš sada, kada je na vrhuncu svoje karijere. Naime, Jasna je odigrala glavnu ulogu u filmu "Quo vadis, Aida?", a koji je proglašen najboljim europskim filmom. Jasna je, usto, proglašena najboljom europskom glumicom. Snažno priznanje od najbolje europske glumice svakako je velika stvar za pokret koji je regijom proširio nakon što je mlada glumica Milena Radulović progovorila o zlostavljanju Mike Aleksića, donedavno uglednog beogradskog učitelja glume.