Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
spektakl u splitu

Je li Severina spasiteljica Spaladium Arene?

Severina nakon dužeg vremena nastupa u svom gradu i zato mu je poklonila posljedni koncert turneje.

RTL/ 6.11.2013. u 17:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dupkom pun press centar Spaladium Arene potvrda je koliko Split priželjkuje spektakl u prosincu. Sam početak presice bio je dovoljan da razrješi sve nedoumice oko dolaska Severine u grad pod Marjanom.

"Ovi koncerti su posebna produkcija. Nama su nudili Poljud, međutim ova produkcija je napravljena za arene", rekla je Seve.

Severina nakon dužeg vremena nastupa u svom gradu i zato mu je poklonila posljedni koncert turneje. Uzbunu je Severina u Spaladium Areni dizala i ranije, točnije prije dvije godine kada je rame uz rame zapjevala s Jelenom Rozgom. Tada kao gošća, sada kao domaćica, uzbuđenje ne krije, ali teme pred Arenu nema.

"Kad smo imali prvi koncert u Rijeci, ja koja sam inače tremašica, ništa se nije vidilo. Mislila sam se da je sve to faza, da sve odlazi u lijepo u publiku i da se to širi u koncentričnim krugovima i to se vraća meni", pojasnila je.

U rodnom gradu očito su je se pošteno zaželjeli kad su Arenu odlučili otvoriti samo zbog nje. Naime, zbog dugova i neplaćenih računa sportsko-koncertna dvorana postala je tek nedovršena, poplavljena zgrada duhova kojoj je čak bila isključena i struja. Ali sada će sve profunkcionirati jer Severina se penje na pozornicu.

"Drago mi je da se se to dogodilo i da je otvaramo baš s ovom predstavom", rekla je pjevačica.

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Image
Marko Jurinec/PIXSELLU Arenu će se tako, makar na jedan dan vratiti život. Jer ova građevina vrijedna 70 milijuna eura već godinu dana zjapi prazna. Najavljena gradnja popratnih sadražaj davno je stala, svi rokovi odavno premašeni, a zatvorila se i gradska pipa.

Grad više nema novca za plaćanje mjesečnog najma od 3.5 mlijuna kuna. I tako od najavljivane splitske ljepotice ostalo je samo ruglo, kojeg nitko ne želi.

"Problemi su nastali kada je pokojni Zvone Puljić, bivši gradonačelnik otišao s dužnosti i došao Ivan Kuret koji je odmah u tajnosti potpisao nekoliko aneksaa ugovora s gradevinkim firmama, pogodovao im je i preuzeo u ime grada obavezu da grad plaća kredit", objasnio je problematiku novinar Damir Petranović.

Dvorana s 12.000 sjedećih mjesta, vrhunska tehnika, mjesto na kojem su nastupali svjetski i domaći glazbenici, u više navrata bila je metom provalnika. Zaštitara nema, a lopovi uživaju.

Sad se u nju ipak vraća malo života. No, nakon godine dana mraka, u Areni će zasjati svijetlo. Lijepa Dalmatinka obveze prema Areni je podmirila.

"Severinin menadžment je siguran u projekt i sve su platili i na neki način omogučili da mi imamo novac za struju i vodu", istaknuo je voditelj prodaje i marketinga Spaladium Arene Renco Posinković.

No, sudeći prema reakcijama Splićana, Severina ima punu podršku. 14.000 posjetitelja koliko najavljuju da će biti,  ne bi joj trebao biti prevelik zalogaj.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Fatalna influencerica

Baka Prase zbog nje se povukao, prekid ga je jako pogodio: Tko je zapravo Anja Bla?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba