Ostalo

Jedan od najboljih sportaša svih vremena osvojio je i Oscara za animirani film o svom životu

U ožujku 2018. nagrađen je Oscarom u kategoriji kratkog animinarnog filma koji je snimljen po pismu koje je on napisao i objavio tri godine prije

Tabloid.hr
27.01.2020 15:33

Smrt jednog od najboljih sportaša svih vremena potresla je cijeli svijet. Da Kobe nije bio talentiran samo za košarku, dokazuje činjenica da je u svojoj bogatoj karijeri osvojio i Oscara .

Naime, kratki animirani film 'Dear Basketball'snimljen je po uzoru na pismo koje je Bryant napisao i objavio 2015. godine, kad je najavio odlazak u mirovinu. Uz pomoć Glena Keanea dočepao, majstora animacije za crtiće 'Aladin' i 'Ljepotica i zvijer', dočepao se zlatnog kipića 2018. godine.

Košarkaš je tada izjavio da se osjeća bolje nego kada je s Lakersima osvajao naslove prvaka tijekom 20-godišnje sportske karijere.

"Od košarkaša se očekuje da šuti i dribla loptu, no drago mi je da sam pokazao da možemo više. Hvala Akademiji na ovoj nevjerojatnoj časti. Hvala Johnu Williamsu za nevjerojatnu glazbu koju je napisao, Verizonu što je vjerovao u film. Hvala ti, Molly Carter, na svemu, jer bez tebe danas ne bih stajao ovdje, kao i mojoj supruzi Vanessi i našim kćerima Nataliji, Gianni i Bianki. Volim vas svim srcem. Vi ste moja inspiracija", rekao je umirovljeni košarkaš u govoru.

Kobe je bio član Los Angeles Lakersa kroz čitavu svoju karijeru gdje je osvojio pet naslova prvaka, a s američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.