Ostalo

Tučnjave, prijetnje i varanje: Ovako je izgledao najpoznatiji holivudski 'brak iz pakla'

"Gađala ga stvarima, udarala ga, govorila bi mu da je kukavica, da nije bio dovoljno muško jer se nije htio tući s njom", rekla je, između ostalog, odvjetnica Johnnyja Deppa

L.K.
14.04.2022 08:00

Njihov buran brak podigaoje neviđenu prašinu, a sada se to nastavlja i pred očima zakona. Odvjetnici 35-godišnje glumice Amber Heard tvrde kako je njezin nekadašnji suprug i kolega Johnny Depp u nju penetrirao bocom alkoholnog pića. Sve se to navodno dogodilo za vrijemetrodnevne "talačke krize" u Australiji 2015. godine.

"Prislonio ju je na bar. Gađao ju je bocama. Vukao ju je po podu po razbijenom staklu. Udario ju je. Udario ju je nogom. Rekao joj je da će je jebeno ubiti, da je jebeno mrzi. Udarao ju je, udarao. A onda je penetrirao u nju bocom", kazala je glumičina odvjetnica Elaine Bredehoft poroti.

Deppov glasnogovornik je negirao sva navedena djela. Inače, on tuži svoju bivšu supruguzbog klevete i od nje zahtjeva100 milijuna dolara.


'Obrazac njenih lažnih tvrdnjiu svrhu šoka u holivudskom stilu'

"Ove fiktivne tvrdnje nisu iznesene na početku Amberinih optužbi 2016., a tek su se zgodno pojavile godinama kasnije kad je tužena za klevetu jer je u svom tekstu navela da je žrtva seksualnog nasilja. Riječi su ključne u tužbama za klevetu i zanimljivo je da je ova optužba došla tek nakon toga. Ovo slijedi obrazac njenih razrađenih, lažnih tvrdnji koje su se mijenjale i razvijale tijekom vremena u svrhu šoka u holivudskom stilu, koji je Amber ovladala i iskoristila ozbiljan društveni pokret za to", rekao je glasnogovornik 58-godišnjeg glumca.

Sudeći prema riječima glumčevih branitelja,"problematična" Amber se jako potrudila pri "osvajanju" poznatog glumca, no nakon toga, sve se počelo vrtoglavo mijenjati. Gotovo preko noći je okrenula priču i sebe počela predstavljati kao žrtvu, iako je Deppa počela ponižavati.

"Gospođica Heard je jako problematična osoba koja manipulira ljudima oko sebe", naglasila je Deppova odvjetnica Camille Vasquez odmahu uvodnoj riječi, bez oklijevanja.

Johnny Depp i Amber Heard

(FOTO: Profimedia)

Odvjetnica Vasquez je podsjetila na 2009. godinu kada su se Depp i Heard upoznali na na setu filma 'The Rum Diary'. "Progonila ga je, udvarala mu se. Uložila je velike napore da ga osvoji glumeći zaljubljenu djevojku i uspjela je, on se do ušiju zaljubio u nju", pojasnila je Vasquez na sudu.

"Pribjegavala je fizičkom nasilju, gađala ga stvarima, udarala ga, govorila bi mu da je kukavica, da nije bio dovoljno muško jer se nije htio tući s njom", dodala je odvjetnica.


'Depp je poput demona, pun bijesa'

Glumičin odvjetnički tim iznio je pred sud i porotu sasvim drugačiju priču s novim pogledom na Deppovo ponašanje. Heardina odvjetnica Elaine Charlson Bredehoft pokušala je uvjeriti porotu kako jeDepp osoba puna bijesa teje "poput demona".

"Na Amber je gledao kao na svoju majku i svoju sestru koju mrzi", izjasnila se odvjetnicaElaine Charlson Bredehoft koja je nastavila u još i gorem tonu, dodajući kako se uzrok njegovogbijesa krije ukonzumacijialkoholai droge.

Pročitajte još
UZNEMIRUJUĆE Modrice, iščupana kosa i opušci na licu: Ovako su izgledali obračuni bivših holivudskih supružnika

Treba istaknuti kako je Deppova odvjetnica naglasilada su ga njegoviprijatelji upozoravali na narav njegove bivše supruge. Kroz određeni period, njena narav je vrlo brzo ugledala svjetlo dana, nakon čega je sve krenulo nizbrdo.


'Izjednačila je nasilje i bijes sa strašću'

"Ona bi ga ponižavala, vrištala na njega, on bi je pokušao umiriti. To se stalno ponavljalo. Pokušao se nositi s tim tako što bi pobjegao, kao što je bježao kao dijete, no to bi nju samo razbjesnilo. Gospođica Heard izjednačila je nasilje i bijes sa strašću", pokušala je Vasquez objasniti percepciju pojedinih glumičinih osjećaja.

"Ispričavala bi se poetskim isprikama o tome da je nasiljem pokazala da je njena ljubav prema njemu žestoka i prejaka", dodala je.

Pročitajte još
Johnny Depp stigao u Beograd i večerao s Vučićem: Glumac je predsjedniku uručio zanimljiv poklon

Glumčeva odvjetnica je rekla kako biporota mogla čuti stranu priče Deppova osiguranja koji su navodnomorali micati Heard od bivšeg supruga dok je vrištala na njega.

"Kad bi njih dvoje putovali skupa, njegov tim je uvijek bukirao dodatno sobu da on ima gdje biti dok ona bijesni", smatra Vasquez koja je dodala kako je čak ibračni savjetnik opisao Deppovu bivšu suprugu kao agresora u toj vezi.

Johnny Depp i Amber Heard

(FOTO: Profimedia)


'Pokušala se prezentirati kao predstavnica MeToo pokreta'

"Bjesnila je na pomisao da bi je Depp ostavio. Ponižavala ga je, a kad je pokušao otići, postala je nasilna, toliko nasilna da je na njega bacila bocu koja mu je udarila u ruku i prsnula, odsjekla mu je kraj jednog prsta. Gospođica Heard pokušava izbjeći javno poniženje i predstaviti se kao predstavnica MeToo pokreta. Čut ćete dokaze da je gospođica Heard opsjednuta svojim javnim imidžom. To joj je na prvom mjestu. Nakon nagodbe od 7 milijuna dolara s gospodinom Deppom izjavila je da ne želi ništa od njega i da će to donirati Dječjoj bolnici Los Angelesa. Nije donirala", rekla je odvjetnica Johnnyja Deppa.

"Ona i njeni odvjetnici ispričat će vam priče o užasnom zlostavljanju. One su dizajnirane tako da vas šokiraju, osmišljene su da budu eksplozivne i isključe vaš zdrav razum koji govori da su lažne. Niti jedan incident nije se mogao dogoditi onako kako ona tvrdi", dodala je Vasquez.

Amber Heard i Johnny Depp

(FOTO: Profimedia)


'Gleda na nju kao na svoju majku i sestru koju mrzi'

Baš kada je glumčeva odvjetnica pojasnila kako je Depp prošao kroz "pravu borbu sa zlouporabom droga", upravo tada je Amberin odvjetnički tim istaknuo kako Depp ima enormnu količinu bijesa u sebi.

"Čut ćete svjedočanstva terapeuta kojima je priznao da je bijesan, on je poput demona i svoju ženu Amber gleda kao svoju majku i svoju sestru koju mrzi. To je potaknuto alkoholom i drogom", riječi su odvjetniceBredehoft koja je nastavila u tom tonu dodajući kako je Depp imao popriličan popis lijekova na recept koje je neprestano konzumirao.

"Amber je napravila pogrešku koju su napravili milijuni žena prije nje. Odlučila je ostati i pokušati riješiti problem.Mislila je da bi ga mogla popraviti ako bi ga mogla otrijezniti i očistiti. Pokušavala je, išla je terapeutima, išla je na bračno savjetovanje", smatra odvjetnica.

Isto tako, odvjetnica je podsjetila kako je Depp branio odjenuti određene stvari bivšoj supruzi. S druge strane je zahtijevao od nje da ne snima scene seksa u filmovima, a pritom ju je navodnonapadao jer je u njegovoj glavi, Heard ga je varala sa svakim kolegom s kojim je snimala.


Početak njihove romanse

Podsjećamo kako je njihova romansa započela2012. godine kada suJohnny Depp i Amber Heard počeliizlaziti. Glumac je upravo tada iza sebe imao prekid s dugogodišnjompartnericom, francuskomglumicom Vanesse Paradis . Inače, Depp i Paradis imaju dvoje djece: kćer Lily-Rose i sina Jacka .

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja , u ožujku 2014. godineJohnny Depp i Amber Heard su se zaručili. "Činjenica da na prstu nosim ženski prsten je više nego jasna. Nije baš suptilno", kazao je na promociji filma Transcendence.


VjenčanjeJohnnyja Deppa i Amber Heard

Gotovo godinu dana nakon što je isprosio njezinu ruku, vjenčali su se u veljači2015. godine. Svoj dan su odlučili proslaviti kroz dvije ceremonije. Prva je bila smještenau Deppovoj kući u Los Angelesu, a drugana njegovom privatnom otoku na Bahamima, piše časopis People.

Ubrzo je Amber podnijela zahtjev za rastavom braka gdje je kao glavni razlog navela nepomirljive razlike. Istog mjeseca sudac joj je izdaozabranu prilaska Deppu zbog optužbi za obiteljsko nasilje koje je on sam iznio.

Dok je davala izjavu pod zakletvom, Heard je optužila Deppa da je na nju bacio mobitel za vrijeme svađe koja je prerasla u tučnjavu. On ju je navodno tada udario u oko i obraz, vrištao na nju, udarao je, zgrabio za lice i čupao kosu. Baš tada je na sudu zatražila zabranu prilaska uz koju je predala fotografiju svog lica u modricama , piše AP.

Amber Heard i Johnny Depp

(FOTO: Profimedia)

"Tijekom cijele naše veze, Johnny me verbalno i fizički zlostavljao. Pretrpjela sam Johnnyjevo pretjerano emocionalno, verbalno i fizičko zlostavljanje, što je uključivalo ljutite iponižavajuće napade na mene kad god sam dovodio u pitanje njegov autoritet ili se ne bi slagao sa mnom", napisala je u podnesku.

"Živim u strahu da će se Johnny nenajavljen vratiti u (našu kuću) kako bi me terorizirao, fizički i emocionalno", dodala je u podnesku. Naravno da nije dugo trebalo čekati glumca koji jenegirao optužbe iznesene protiv njega gdje ga se navodi kao obiteljskog zlostavljača. Njegovi su odvjetnici u sudskom dokumentu iz 2016. godine naveli kako je Heard "pokušala osigurati financijsko rješenje navodnim zlostavljanjem".

Losanđeleska policija je u svibnju 2016. godine rekla kako supolicijski službenici21. svibnja te godine odgovorili na radijski poziv o incidentu u kući, ali tom prilikom nisu našli "nikakve dokaze o bilo kakvom zločinu".

Nakon višemjesečnog spora, Depp i Heard su konačno postigli nagodbu kada je riječ o rastavi braka.

"Naša veza je bila jako strastvena i ponekad nestabilna, ali uvijek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznijela lažne optužbe za financijsku dobit. Nikada nije bilo namjere fizičkog ili emocionalnog ozljeđivanja", pojasnili su u zajedničkoj izjavi.

Heard se obvezala donirati Deppovih sedammilijuna dolara Američkoj uniji za građanske slobode i Dječjoj bolnici u Los Angelesu.

Amber Heard i Johnny Depp

(FOTO: Profimedia)

Inače, sudac je ukolovozu 2021. godine djelomično odobrio Deppovu molbu prema kojoj se može utvrditi jesu li uplaćene donacije.


Rastava braka

Depp i Heard službeno su okončali svoj brak u siječnju 2017. godine.

"Svi smo zadovoljni jerovo neugodno poglavlje u životu gospodina Deppa i njegove obitelji možemo ostaviti iza njih. Udovoljavanje njegovog zahtjeva za upis presude o rastavi danas je učinilo da petak 13. bude posebno sretan", napisala Deppova odvjetnica Laura Wasser u svojoj izjavi.

Heardov odvjetnik poručio je sucu Višeg suda u Los Angelesu Carlu H. Mooru kako bi njegova klijentica "bila vrlo sretna kada bi nastavila sa svojim životom".

Ipak, nije dugo sve bilo "onako kako treba". Već iduće godine, točnije 1. lipnja 2018., glumac Depp je tužio News Group Newspapers, tvrtku koja izdaje The Sun zbognavodne klevete u članku objavljenom u tabloidnim novinama u travnju te godine.

Prosinac 2018: Amber Heard objavljuje op-ed

Amber Heard je dala intervju te je 18. prosinca 2018. godine objavljen članak u The Washington Postu pod naslovom: "Govorila sam protiv seksualnog nasilja i suočila se s gnjevom naše kulture. To se mora promijeniti".

"Kao i mnoge žene, bila sam maltretirana i seksualno zlostavljana u studentskim danima, ali sam šutjela. Nisam očekivala kakoće podnošenje tužbi donijeti pravdu. I nisam sebe doživljavalakao žrtvu. Onda sam prije dvije godine postala javna osoba koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje i osjetila sam punu snagu bijesa naše kulture prema ženama koje progovaraju", rekla je Heard za The Washington Post.

Dokument je nakon toga postao temelj tužbe za klevetu u vrijednosti od 50 milijuna dolara koju je podnio Depp navodeći Hearda kao optuženika.

Johnny Depp i Amber Heard

(FOTO: Profimedia)

Već u ožujku 2019. godine, Johnny Depp je podnio tužbu "tešku"50 milijuna dolara protiv Heard, navodeći da ga je oklevetala u svom tekstu Washington Posta.

"Opis je ovisio o središnjoj premisi da je gospođa Heard bila žrtva obiteljskog zlostavljanja i da je gospodin Depp nad njom počinio obiteljsko nasilje", navodi se u tužbi gdje je joštvrdnju o obiteljskom zlostavljanju nazvao "kategorički i dokazivo lažnom".

Suđenje zbog članka u The Sunu započelo je 7. srpnja 2020. godine u Londonu. Deppovi odvjetnici tvrdili su kako je ontražio "opravdanje", a ne novac. Sam Depp je negirao sve optužbe o obiteljskom zlostavljanju. Glasnogovornik glumice Heard je rekao za Vanity Fair kako"nikada nije tražila da se ovaj postupak održi" i da je "pokušala nastaviti sa svojim životom". Suđenje je trajalo samo tri tjedna te je okončano krajem srpnja.

Ipak, već u kolovozu iste godine uslijedile suprotutužbe Amber Heardprotiv Deppa u iznosu od 100 milijuna dolara kao odgovor na njegovu tužbu za klevetu. Prema njoj, Depp jenavodno organizirao "klevetničku kampanju" protiv nje,a Heard jevlastitu tužbu opisala kao nastavak "zlostavljanja i uznemiravanja".

U podnesku je zatražila od suda odobrenjeimuniteta od Deppove tužbe i traži kompenzacijsku štetu od "ne veću od 100 milijuna dolara".

U studenom 2020. godine glumac je izgubio sudsku bitku za klevetu protiv The Suna. Naime, sud je presudio u korist The Suna u tužbi za klevetu. Sudac Andrew Nicol rekao je tada kako su optuženici dokazali da su njihove optužbe protiv Deppa bile "u osnovi istinite".

"Utvrdio sam da je velika većina navodnih napada gospodina Deppa na gospođu Heard dokazana u skladu s građanskim standardima", istaknuo je sudac u presudi.

Deppov odvjetnik je odmah nazvao ovu presudu "toliko manjkavom da bi bilo smiješno da se gospodin Depp ne žali na ovu odluku", no u ožujku 2021. godine je Deppu odbijeno dopuštenje prema kojem se možežaliti na gubitak u slučaju protiv The Suna.

Dva suca žalbenog suda smatraju kako Deppu ne treba dopustiti žaljenjena odluku suca u njegovoj tužbi za klevetu protiv The Suna.

Suci James Dingemans i Nicholas Underhill presudili su da je prvotna rasprava bila "puna i poštena" te da se u sudačkim presudama "nisu dokazano ni nedvojbeno narušile bilo kakve pogreške u pristupu ili pogreške u zakonu".

Isti ti suci suutvrdili kako"žalba nema stvarne izglede za uspjeh i da nema drugog uvjerljivog razloga da se sasluša. Iz čitanja presude u cjelini jasno je da je sudac svoje zaključke o svakom od incidenata temeljio na svom izuzetno detaljnom pregledu dokaza specifičnih za svaki incident.U takvom pristupu bilo je malo potrebe ili prostora da sudac daje težinu bilo kakvoj općoj ocjeni vjerodostojnosti gospođe Heard".

Prije dva dana, točnije rečeno 11. travnja 2022. godine, slučaj za klevetu otišao je na suđenje u Virginiji.Očekuje se da će u korist heard svjedočiti James Franco i Elon Musk , koji su navedeni kao potencijalni svjedoci koji bi mogli sudjelovati putem videoveze.

Depp je nedavno doživio veliki neuspjeh kada je sutkinja Penney Azcarate otkrila da bi Heard mogla tvrditi da se njezin tekst bavi pitanjem od javnog interesa.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.