Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
prave shopping kraljice

Josipa Rimac nije jedina koja voli (pre)skupe torbice: istražili smo koje još hrvatske političarke ne štede n...

Kad su torbe u pitanju, naše političarke se vode onom da je ono što je skupo i dobro, a još ako ima prilijepljen logo kakvog zvučnog, "stranjskog" brenda - tim bolje

Ružica Đukić/ 21.10.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pred njima bi se postidjele sve naše Shopping kraljice! Naše političarke ne samo da znaju odabrati, nego dobro barataju i s novcem pa sve one u nejakim ručicama i na krhkim ramenima nose dizajnerske komade vrijedne i nekoliko tisuća eura. 

"Možemo reći da se definitivno radi o torbicama koje su prepoznatljive, torbicama koje su izabrane kao statusni modeli više nego nekakvi izražaji posebnog osobnog stila", kaže vlasnica trgovine za unajmljivanje torbica Dora Fanjek.

A te statusne simbole naročito voli šefica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac. Tako se na donatorskoj večeri HDZ-a pojavila s modelom koji stoji više od tri prosječne hrvatske plaće. 

"Riječ je o Celine smiley torbi, jako, jako popularnom modelu. Znači, veliki svjetski hit koji je zaista pokorio modnu scenu. Radi se o torbi čija cijena prelazi 15.000 kuna", kaže Dora Fanjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A nije joj ona jedina markirana. Voli Rimac i Luis Vuittona. 

"Cijena ovog klasničnog modela koji nosi je oko 1200 dolara", kaže Fanjek.

Upravo se čita

Image
VEČERAS JOŠ DVA VJENČANJA!

Neke mladenke na prvu razočarane: 'Probala sam, ali ne mogu biti fejk'

U dosadašnjoj političkoj povijesti Hrvatske imali smo afere satovi, broševi, slike pa čak i preparirane životinje. A nije prvi put ni da se priča o torbicama. Bivša premijerka Jadranka Kosor također voli lijepe stvari. O njenoj se Fendi torbi puno pričalo.

Kako kaže, "iz vlastitih fondova", Kosor je sama sebi priuštila jednu torbu Fendi, a onda i jednu Pradicu.

"Cijena Pradinih torbica je negdje oko 10.000 kuna pa nadalje", kaže Dora Fanjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naša predsjednica, čini se, manje je opterećena statusnim simbolima. Njezina torbe su znatno jeftinije.

"Riječ je o brandu Coach. To su torbe koje su, iako su cijenom možda skuplje neko high street brandovi, zapravo torba koju ne bih izdvojila kao nekakvu skupu opciju. Njihove cijene su maksimalno do 500 dolara. Znači, to je top 3500 kuna", objašnjava Fanjek.

Još nam samo treba da nam se ministrica socijalne politike Milanka Opačić, za koju znamo da se voli lijepo odjenuti, pojavi s nekom preskupom torbicom. 

"Jedna torba koju je nosila podsjeća na Chanel sa svojim prošivima i sa svojim lancem, ali nisam sigurna radi li se o Chanel torbi ili nekom drugom modelu koji je možda neki high street brand dobro iskopirao. Ako se radi o Chanelu to su onda torbe koje imaju cijenu između dvije i 4.000 dolara", kaže Fanjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvospomenuta u ovom prilogu, bivša kninska gradonačelnica, o aferi torbice još nije rekla ni slova. Nadamo se samo da neće, po uzoru na Jadranku Kosor, izjaviti da je riječ o lažnjacima, jer, da prijateljski podsjetimo, kupovinom fasifikata krši se čak šest zakona o intelektualnom vlasništvu. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
najveće ex-yu zvijezde

Tragične sudbine zvijezda 'Žikine dinastije': 'Žika' je tešku tugu skrivao čitav život, a 'Marija' je skončala na ulici

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba