Ostalo

Kako je počeo njihov iscrpljujući javni rat! Prije šest godina Amber Heard prijavila je obiteljsko nasilje

Na PLAY Premium stigao je dokumentarac o holivudskim zvijezdama i bivšim supružnicima Johnnyju Deppu i Amber Heard koji tematizira netom završeno suđenje koje je pratio cijeli svijet, donoseći nikad viđene privatne trenutke, izjave i snimke. Ovo je njihova ljubavna priča.

Barbara Marinović
07.07.2022 20:00

Kako su od fatalne ljubavi stigli do rata neviđenih razmjera? Johnny Depp i Amber Heard svoju su veliku ljubavnu priču započeli na snimanju filma 'Portorikanske noći: Dnevnik opijanja', a završili na sudu u Virginiji. Kada je objavljeno da je proslavljeni glumac u vezi s jednom od najljepših žena svijeta, malo tko je mogao pretpostaviti kako će priča završiti. Jer, Johnny i Amber izgledali su jako zaljubljeno. No, strast i početne emocije su se istrošile, a cijela priča dobila je filmski epilog. Već sada su Amber i Johnny dobili dokumentarac, a koji od 7. srpnja možete gledati ekskluzivno na PLAY Premiumu.

"Johnny i Amber: Od ljubavi do mržnje" prikazuje odnos para, ali i mučno suđenje kroz koje su prošli i tako definitivno sredinom ove godine okončali turbulentni odnos koji je započeo krajem 2009. Amber je na prvi pogled osvojila Deppa, no nisu odmah ušli u ljubavnu vezu. Prošle su dvije godine od upoznavanja do početka njihove veze - prohodali su krajem 2011. ili početkom 2012. godine. Tajnovita romansa trajala je neko vrijeme, no onda je sreću postalo nemoguće skrivati, naime, Depp i Amber su se 2014. godine zaručili. Sretnu vijest potvrdio je sam glumac, koji se početkom 2015. s glumicom i vjenčao - na privatnoj ceremoniji na Bahamima.

Amber Heard i Johnny Depp

Vrlo brzo počela je Johnnyjeva propast

Činilo se u početku da je brak idealan, no uskoro je Johnnyjevim bližnjima postalo jasno da glumac propada. I karijera i njegova fizička forma - kod Deppa više ništa nije bilo kao prije. Tek godinama kasnije postat će jasno što se sve događalo u braku para. Odnos je naglo propadao, a tijekom 2016. Amber je zatražila na sudu zabranu pristupa, koja se uručila Deppu. Tada je tvrdila da ju je glumac fizički napao, odnosno bacio joj telefon u glavu. Depp je na to odgovorio preko svojih odvjetnika, rekavši da Amber priprema teren za razvod i financijsku korist. Ubrzo su se stvari smirile pa su pustili zajedničku objavu i rekli da imaju intenzivnu, strastvenu vezu koja je uvijek vezana ljubavlju. Dodali su da nijedno od njih nije onome drugome nanio fizičku ili emocionalnu štetu. Budući da nisu imali predbračni ugovor, Heard i Depp su se u razvodu nagodili na 7 milijuna dolara, koliko je Depp u njezino ime uplatio u dobrotvorne svrhe.

Razvod je finaliziran 2017. i brak je i službeno gotov. Činilo se da će Depp i Amber mirno krenuti dalje, nastaviti svatko svojim putem - ona je od braka s glumcem profitirala u karijeri, a Johnny je mogao nastaviti raditi na karijeri. No, onda je stigla 2018. godina i objavljen je već slavni tekst koji je Amber Heard napisala za Washington Post, a u kojem je otkrila da je bila žrtvom obiteljskog nasilja. Depp nikada nije imenovan, no bilo je prilično jasno o koe se radi. Ubrzo je Disney objavio da Depp neće glumiti u nadolazećem nastavku 'Pirata s Kariba'.

Pročitajte još
Na rubu suza! Amber Heard potištena napustila sudnicu

Amber je 2018. napisala slavni tekst, a Depp je krenuo u borbu

Reagirao je i 2019. podnio tužbu protiv glumice, a u kojem je tražio 50 milijuna dolara odštete zbog difamacije. No, ubrzo se morao Depp baciti i na još jedan sudski proces - tužio je The Sun koji je 2020. godine objavio tekst u kojem je Depp nazvan zlostavljačem žena. Glumac je predao tužbu protiv izdavača i glavnog urednika britanskog tabloida. Ubrzo je počelo suđenje tijekom kojeg su Winona Ryder i Vanessa Paradis svjedočile u korist glumca. Ni to mu nije pomoglo, u Velikoj Britaniji izgubio je sudsku bitku. Uvelike je tome kumovala Heard, koja je pomogla The Sunu. Krajem 2020. dosuđeno je u korist medija, a Depp je dobio otkaz na još jednom ogromnom objektu. Glumac je do kraja 2020. dobio etiketu nepoželjnog suradnika.

Johnny Depp i Amber Heard

Izgledalo je kao da je Depp dotaknuo dno. I jest, ostao je bez unosnih angažmana, a u medijima se glasno i jasno govorilo o zlostavljanju koje je prošla Amber Heard. A onda je u travnju ove godine krenulo u Fairfaxu suđenje zbog difamacije. Na sudu su oboje svjedočili i ispričali su niz detalja svog turbulentnog odnosa. Depp je izvojevao pobjedu i počelo je svoj život graditi ispočetka. "Prije šest godina moj život, život moje djece, mojih najbližih i svih onih koji su godinama vjerovali u mene i podržavali me - zauvijek se promijenio. U trenu oka! U medijima su protiv mene plasirane vrlo ozbiljne i kaznene optužbe što je izazvalo salvu mržnje, iako protiv mene nije nikada podignuta optužnica. I to je imalo nesaglediv utjecaj na moj život i posao koji mi je sada, šest godina kasnije, porota vratila. Želim odati priznanje predanom radu sutkinje, porotnika, sudskog osoblja i šerifa koji su žrtvovali svoje vrijeme da bi došli do konačnog ishoda kao i svom nepokolebljivom i marljivom odvjetničkom timu koji je odradio izniman posao pomažući mi da dokažem istinu. Najbolje tek dolazi i konačno za mene počinje novo poglavlje u životu. Veritas numquam perit. Istina nikada ne nestaje", poručio je Johnny na kraju suđenja godine.

Kako se strastvena ljubav pretvorila u prijezir i osvetu, kako je teklo suđenje, što o svemu misle obožavatelji i što će biti s karijerama Johnnyja Deppa i Amber Heard u budućnosti, gledatelji mogu doznati u intrigantnom dokumentarnom filmu 'Johnny i Amber: Od ljubavi do mržnje', od 7. srpnja samo na platformi PLAY Premium.