Ostalo

Karijeru su počele kao šestomjesečne bebe, prošle su kroz pakao ovisnosti i anoreksiju, a danas imaju...

Blizanke Mary-Kate i Ashley danas slave 33. rođendan. Postale su dječje zvijezde ulogom Michelle Tanner u sitcomu 'Puna kuća', a danas nisu poznate po glumi, već po modnom carstvu vrijednom više milijardi dolara. Borile su se s poremećajima u prehrani i drogama, bile u vezi s bogatim nasljednicima, celebovima i starijim muškarcima, a i dan-danas sve rade zajedno. Da biste saznali više o zanimljivom životu poznatih blizanki kliknite 'SLJEDEĆA'.

Tabloid.hr
13.06.2019 16:44

Dječje zvijezde čija su lica prodavala sve

Mary-Kate i Ashley Olsen rođene su 13. lipnja 1986. u Los Angelesu. Majka Jarnette je menadžerica, dok im je otac Dave bankar.

Imaju starijeg brata Trenta, mlađu sestru Elizabeth i dva polubrata Taylora i Jakea iz očevog drugog braka.

Sa samo šest mjeseci dobile su ulogu Michelle Tanner u sitcomu 'Puna kuća' koja ih je proslavila i koju su dijelile zbog strogih američkih zakona o radu djece. Počele su glumiti sa samo devet mjeseci, a serija se emitirala osam godina i zauvijek ih lansirala u zvjezdano nebo.

U prvim sezonama serije njihova su se imena pisala kao jedno - Mary Kate Ashley Olsen pa fanovi nisu znali da se radilo o dvije djevojčice. No, kasnije se to promijenilo i produkcija ih je počela odvojeno potpisivati.

Sestre su zajedno glumile na televiziji, filmu i drugim projektima, što se nastavilo i u tinejdžerskim godinama.

Kada im je bilo samo šest godina osnovale su tvrtku Dualstar i tako postalenajmlađe producentice u povijesti Hollywooda.Počele su izbacivati svoje filmove i snimke, uključujući 'Double, Double, Toil and Trouble' iz 1993. i 'How the West Was Fun' iz 1994, kao i megauspješne videe 'You're Invited to Mary-Kate and Ashley's'.

Postale su nevjerojatno bogate i prije nego što su došle u tinejdžerske godine. Naime, sa samo deset godina bile su najmlađe milijunašice u Americi koje nisu naslijedile bogatstvo.

Nakon što je 'Puna kuća' 1995. završila s emitiranjem, Olsenice su se prvi put pojavile na filmu 'It Takes Two' uz zvijezde poput Stevea Guttenberga i Kirstie Alley.

Blizanke su do 12 godine glumile u svojim kućnim videima, filmovima i još jednoj seriji - 'Two of a Kind'.

Osim što su njihova lica bila prisutna u svim medijima, postale su ogromne igračice u marketingu za djevojčice. Proizvodi koji su nosili njihova imena, od kompjuterskih igara, lutaka, do odjeće ostvarile su milijardu dolara profita svake godine.

Ipak, unatoč naizgled idiličnom životu, njihov život je bio prožet stresom. Sredinom 90-ih roditelji su im se razveli pa su blizanke, sestra Elizabeth i brat Trent provodili vrijeme između novih domova majke i oca.


Problemi s anoreksijom i drogama

Kako je vrijeme odmicalo, tako su Mary-Kate i Ashley postajale sve problematičnije. Ubrzo nakon što su objavile da planiraju upisati NYU i zaustaviti sve projekte, Mary-Kate se sama prijavila u rehabilitacijsku ustanovuzbog anoreksije.

Ona je uvijek bila problematičnija sestra, a pojavile su se glasine da je imala problem s kokainom. Ubrzo je izašla iz klinike, i to nekoliko kilograma teža.

S druge strane, Ashley je 2005. tužila časopis National Enquirer za 40 milijuna dolara jer su napisali da je uključena u skandal s drogom.

Kada su navršile 18 godina mlade mogulice su kupile većinske dionice tvrtke Dualstar i tako su preuzele potpunu kontrolu nad njom. Do2007.su postale jedne od najbogatijih žena u showbizu, a bile su 'teške' oko 100 milijuna dolara.

Mary-Kate je 2005. prekinula vezu s bogatim nasljednikom Stavrosom Niarchosom pa jeodustala od fakulteta i vratila se u Kaliforniju kako bi se fokusirala na poslovne pothvate.

U siječnju 2008. Mary-Kate se našla u središtu kontroverzi kada je njen bliski prijatelj Heath Ledger umro od predoziranja lijekovima na recept. Iako je ona šutjela, izvori su tvrdili da ju je glumčeva maserka nazvalaputem opcije brzog biranja. Ona je navodno nakon toga nazvala svoje zaštitare u New Yorku da ga provjere. Legder je sutradan proglašen mrtvim.

Šuškalo se i da su bili u vezi tri mjeseca prije njegove smrti i da je upravo ona glumcu dala tablete kojima se predozirao.


Povlačenje iz glume i prelazak u modne vode

Kada su navršile 21 godinu rekle su da se povlače iz filmskog svijeta i da bi mu se vratile samo kao producentice, a ne kao glumice.

Obje su sestreaktivne u svijetu mode, ali Mary-Kate je utjecajnija. Njen jedinstveni stil, najkraće opisan kao 'beskućnički' uključuje preveliku odsjeću, velike sunčane naočale, čizme, šešire i duge suknje.

Nerazdvojne blizanke su se 2006. bacile u još jedan biznis - modu, i pokazale da sve što dotaknu pretvore u zlato.

Naime, tada su lansirale svoj iznimno uspješni modni brend 'The Row', a kasnije su izbacile i cjenovno pristupačnije linije 'StyleMint' i 'Olsenboye'.

Šest godina kasnije dobile su glavnu nagradu Vijeća modnih dizajnera Amerike i pokazale da znaju što rade, a 2015. su osvojile nagradu za najbolje ženske modne dizajnerice za svoj 'The Row'.


Veze sa starijim muškarcima

Olsenice već godinama viđamo samo na crvenim tepisima, a ne pred kamerama. Trenutno su fokusiranije na svoje proizvode, nego na glumu.

Mary-Kate je udana za 17 godina starijegbankara Oliviera Sarkozyja , brata bivšeg francuskog predsjednika Nicholasa Sarkozyja. Upoznali su se 2012., a vjenčali dvije godine kasnije.

Čak je pomajka njegovoj djeci, a sretna je što oboje marljivo rade. "Mislim da nam se posrećilo što nam je teški rad prirodno stanje. Nemamo puno vremena za traćenje, ali imam muža, dvoje djece i život. Sve što trebam je otići doma i skuhati večeru", rekla je Mary-Kate.

Njena sestra Ashley je također bila u vezama sa starijim muškarcima, a prije toga je bila u vezi s glumcem Jaredom Letom. Donedavno je njen izabranik bio 29 godina stariji bankar i kolekcionar Richard Sachs .

No, ona je u posljednje vrijeme prešla na nešto mlađe dečke pa je trenutno u vezi s 30-godišnjim umjetnikom Louisom Eisnerom .


Nema ih na društvenim mrežama

U današnje vrijeme opsjednutosti društvenim mrežama, teško je zamisliti da neka zvijezda svjesno odluči ne biti prisutna na Instagramu ili Twitteru.

No, blizanke Olsen su se uvijek držale po stranipa automatski nisu dostupne kao većina svojih vršnjaka.

"Ne moramo se priključiti tom svijetu društvenih mreža. Nemamo Instagram ili Facebook. Nikada nismo bile povezane s našim kupcima ili fanovima na taj način. Ostale smo poprilično zaštićene", rekla je Ashley.

Sestre Olsen jednostavno nisu kao druge zvijezde i očito uživaju u tome.


Zanimljivosti o blizankama

Mary-Kate i Ashley su karijeru započele kao šestomjesečne bebe, a zamalo su dobile otkaz jer je snimanje s djecom jako zahtjevno. Naime, u jednom su razdoblju toliko plakale da je glumac John Stamos od produkcije zatražio nove blizance.

Sestre Olsen nisu identične blizanke, već dvojajčane.

Ashley je dešnjakinja, a Mary-Kate ljevakinja.

Možete ih razlikovati po tome što je Ashley malo viša i ima malu pjegicu iznad usana. Također, Mary-Kate od tinejdžerskih dana ima tamniju kosu od svoje sestre.

Još je jedan problem tijekom snimanja 'Pune kuće' bio taj što su im zubi počeli ispadati u različito vrijeme. Budući da su dijelili istu ulogu, zubi su im morali uvijek izgledati jednaku pa su morale nositi zubnu protezu kako bi to postigle.

Prve su blizanke koje su dobile zajedničku zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.