Ostalo

Kate je proslavila uloga u 'Titanicu' koju joj nisu htjeli dati, a ono što se događalo iza kamera nije...

Kate Winslet proslavila je uloga u "Titanicu", a glumica ima i vrlo zanimljiv ljubavni život.

Tabloid.hr
15.03.2020 11:20

44-godišnju britansku glumicu Kate Winslet proslavio je film "Titanic" kojeg gledamo na RTL-u ove nedjelje u 20 sati.

Ipak, iza njezine uloge vrckave Rose DeWitt Bukater stoji puno toga što dio javnosti možda ne zna.

Kate Winslet i Leonardo DiCaprio

(FOTO: www.profimedia.hr)

Redatelj filma James Cameron tako je prvotno u toj ulozi htio vidjeti tada već poznate glumice Claire Danes ili Gwyneth Paltrow , no Kate se nije dala.

"Ja sam Rose i ne razumijem zašto tražiš dalje", poručila mu je jednom prilikom te dobila šansu zbog upornosti. To se pokazalo kao odličan odabir, jer Titanic se danas smatra jednim od najuspješnijih filmova svih vremena, a cijeli je svijet tada "navijao" za Kate i Leonarda DiCaprija koji je igrao njezinu ljubav Jacka.

Unatoč tome, među njima baš nikada nije zaiskrilo, no ostali su do dan danas bliski prijatelji, a Leonardo ponekad čuva njezinu djecu. No vratimo se još kratko hit-filmu iz davne 1997. godine.

Iako je Kate vinuo na sam zvjezdani vrh, samo snimanje nije joj išlo u prilog. Glumica se tako skoro utopila tijekom istog, dobila gripu, patila od hipotermije te je imala brojne modrice po rukama i nogama. No, Titanic je danas jedan od filmova s najvećom zaradom u povijesti od 2 milijarde dolara te film s najviše osvojenih Oscara ikad, njih čak 11!

I dok je Leo već tada neumorno osvajao dugonoge modele, Kate je imala nešto mirniji ljubavni život, ali također zanimljiv.

Sa svega 15 godina započela je vezu s kolegom Stephenom Tredreom koji je tada imao 28 godina, a upoznali su se na setu. Par je prekinuo 1995. godine, no ostali su bliski prijatelji do njegove smrti 2 godine kasnije od raka kostiju.

Zbog njegovog pogreba Kate je propustila premijeru Titanica, a iskreno je priznala kako nikada nije preboljela njegovu smrt. Godinu dana nakon Tredreove smrti, Kate se na setu zbližila s kolegom Jimom Threapletonom s kojim se i vjenčala 1998. godine.

Kate Winslet i Jim Threapleton

(FOTO: www.profimedia.hr)

Dvije godine kasnije par je dobio kćer Miju, no glumica je kasnije priznala kako je taj brak bio čisti kaos, zbog čega je već 2001. godine došlo do razvoda.

Ubrzo nakon još jednog ljubavnog brodoloma, Kate se zaljubila u redatelja Sama Mendesa nakon što joj je on ponudio ulogu u jednom svom filmu. Iako je ponudu odbila, njega nije, a par se vjenčao 2003. godine.

Kate Winslet i Sam Mendes

(FOTO: www.profimedia.hr)

Godinu dana kasnije dobili su sina, a par se razveo tek 2010. godine, unatoč glasnim šuškanjima o aferi redatelja i glumice Rebecce Hall . Kate je priznala kako ju je taj razvod slomio u potpunosti, no kako je morala ostati jaka zbog djece.

Kate Winslet i Edward Ebel Smith

(FOTO: www.profimedia.hr

Ipak, treća sreća joj se osmjehnula 2011. godine dok se odmarala u vili Richarda Bransona na njegovom otoku Necker na Karibima i koju je zahvatio požar, no sreća u nesreći bila je ta da je tijekom toga upoznala njegovog nećaka Edwarda Ebela Smitha koji joj je 2012. godine postao treći suprug i kojemu je rodila sina Beara.

Također, iz požara je tada spasila Bransonovu 90-godišnju majku.