Ostalo

Kate Winslet proslavila se kao vatrena crvenokosa u "Titanicu", a ovako izgleda 23 godine kasnije

Holivudski hit "Titanic" gledamo večeras na RTL televiziji od 20 sati.

Tabloid.hr
22.11.2020 15:00

45-godišnja glumica Kate Winslet u Hollywoodu se probila nakon što je dobila glavnu ulogu u jednom od najpopularnijih filmova svih vremena.

Riječ je, naravno, o "Titanicu" iz davne 1997. godine kojeg večeras gledamo u 20 sati na RTL-u . No ako ste mislili kako je redatelj htio vidjeti baš Kate u ovoj ulozi, gadno se varate.

James Cameron tako je prvotno u toj ulozi htio vidjeti tada već poznate glumice Claire Danes ili Gwyneth Paltrow , no Kate se nije dala.

"Ja sam Rose i ne razumijem zašto tražiš dalje", poručila mu je jednom prilikom te dobila šansu zbog upornosti. To se pokazalo kao odličan odabir, jer Titanic se danas smatra jednim od najuspješnijih filmova svih vremena, a cijeli je svijet tada "navijao" za Kate i Leonarda DiCaprija koji je igrao njezinu ljubav Jacka.

Duo i danas veže blisko prijateljstvo, a glumica je više puta oštro opovrgnula da se između njih ikad dogodilo nešto više. "Nikad nismo koketirali jedno s drugim", jednom je poručila, no Leonardo je uvijek bio tu kada je trebalo za Kate.

Kate je u intervjuima često isticala kako joj je Leonardo pomogao u borbi s niskim samopoštovanjem tijekom snimanja filma, a bio joj je oslonac i u teškim prvatnim razobljima, kao npr. kada se razvodila.

Glumica iza sebe ima dva razvoda, a u trenucima kad je bila sama Leonardo joj je pomagao s djecom kako bi stigla ispuniti sve poslovne obveze. Kad se 2012. godine treći put udavala, Leonardo ju je otpratio do oltara, a kad joj je majka umrla od raka, glumica je otkrila kako ju je upravo on spasio od očaja.

Iako je Titanic Kate vinuo na sam zvjezdani vrh, samo snimanje nije joj išlo u prilog. Glumica se tako skoro utopila tijekom istog, dobila gripu, patila od hipotermije te je imala brojne modrice po rukama i nogama. No, Titanic je danas jedan od filmova s najvećom zaradom u povijesti od 2 milijarde dolara te film s najviše osvojenih Oscara ikad, njih čak 11!

Kate je u to vrijeme bio vatrena crvenokosa, dok je danas plavuša, no još uvijek se rado prisjećamo kako je tada izgledala. Što joj bolje stoji, prosudite sami.