Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IDEJE SPLITSKOG GRADONAČELNIKA

Kerumov Tuđman, Kerumov križ, što je sljedeće?

Željko Kerum uistinu ovog Božića može biti sretan: sa sekom je zasjeo u saborsku klupu, a potom je splitsko gradsko vijeće izglasalo da mu se ostvari stara želja. Doduše, na Marjan neće postaviti golemi Isusov kip, već križ, a to će se sve financirati novcem iz gradskog proračuna.

RTL/ 28.12.2011. u 18:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najveći Isus na svijetu zasad neće nadzirati Splićane s Marjana, ali to ne znači to da se u ovo krizno vrijeme neće graditi megaspomenici, premda gradonačelnik ŽeljkoKerum i sam priznaje kako o gospodarskom oporavku grada nema govora.

Duhovni pak, to je nešto sasvim drugo. Zato je odobrio križ na Marjanu, težak pola milijuna proračunskih kuna, plus donacije.

Gdje bi se taj novac mogao upotrijebiti? Ne treba tražiti dalje od mjesta gdje je gradonačelnik klincima dijelio darove.

Djeca će kao blagdanski dar, s ostatkom Splićana, dobiti dobiti čak tri kipa iako brončani Franjo Tuđman na centru rive Splićanima baš i nije sjeo. Ne mogu zaboraviti da je u njegovo vrijeme mogao biti samo jedan pravi hrvatski nogometni klub, a to nije bio onaj s Poljuda. Kad su čuli da uz sve to plaćaju i za ogroman križ, nisu se više mogli suzdržati.

Križ je već bio na Marjanu sve dok nije skinut davne 1917. godine, ali Kerumova obala koja je trebala biti sagrađena besplatno, to je nešto novo.

Kerumova obala, Kerumov Tuđman, Kerumov križ, samo probajte sumnjati u to kao će sve na kraju izgledati.

Možda je zaboravio da bi Isus, kojeg tako često spominje, na sve što gradonačelnik radi, ionako trebao gledati negdje odozgo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nasmijat će vas

Doznajte seksualne navike Hrvata: tko voli gay porniće, a tko najviše masturbira?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba